FENOMENALNA VEST ZA PIKSIJA: Srbija dobija KAPITALCA! Fudbaler Benfike menja reprezentaciju

Autor:

Sport

18.07.2021

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biće to veliko pojačanje za "orlove".

RepublikaFoto: Starsport
Dragan Stojković Piksi

Bivši mladi reprezentativac Belgije Mile Svilar (21) doneo je odluku da promeni reprezentaciju i da u budućnosti nastupa za Srbiju, prenose belgijski mediji.

Talentovani golman Benfike je prošao sve mlađe selekcije reprezentacije Belgije, ali u prvom timu nije mogao da se nada debiju, jer je tamo neprikosnoven Tibo Kurtoa, čuvar mreže Real Madrida.

Prema tome, Svilar je navodno sve bliži odluci da promeni nacionalni tim i da zaigra za Srbiju, zemlju odakle je njegov otac Ratko, inače bivši golman reprezentacije SFR Jugoslavije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mile Svilar

Dakle, on bi mogao da se nađe među "orlovima" već u septembru ako bi ga selektor Dragan Stojković Piksi uvrstio na spisak.

Ipak, Svilaru treba da bude jasno da ni u Srbiji neće tek tako dobiti mesto prvog čuvara mreže. Možda mu tu nije konkurencija Kurtoa, ali su i Predrag Rajković i Marko Dmitrović golmani koji brane na najvišem nivou, u ligama petica.

Podsetimo, Svilar je u oktobru 2017. godine postao najmlađi golman u istoriji Lige šampiona, pošto je sa 18 godina, mesec i 22 dana nastupio na meču između Benfike i Mančester junajteda. Ipak, taj meč toliko i ne pamti po dobrom, pošto su "crveni đavoli" slavili minimalnim rezultatom, a njihovoj pobedi je kumovao ogroman kiks Svilara koji je ušao sa loptom u gol.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading