APEL LEGENDI: Prospite Bardov PEPEO po Marakani

Autor:

Sport

17.07.2021

19:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispunite Živi poslednju želju, u glas poručuju Ljupko Petrović i Ivan Ćurković.

RepublikaFoto: Twitter/Printscreen/FK Partizan
Milan Bard Živadinović

Legendarni srpski igrač, trener i fudbalski radnik Milan Živadinović preminuo je juče u 77. godini od posledica moždanog udara, sa kojima se dugo borio. Živa je o smrti govorio pre pet godina, kada je izrazio želju "da mu se pepeo prospe po terenu Marakane kad bude doviđenja u ovom životu".

- Kada igramo protiv Partizana ili nekog velikog kluba iz inostranstva, ja ću da budem na gol-liniji i moj pepeo će samo da skloni loptu sa strane - govorio je svojevremeno popularni Bard.

SPORAN ZAKON

Zato je Srpski telegraf, neposredno posle njegove smrti, pozvao legende našeg fudbala koje su saglasne da bi trebalo ispuniti poslednju želju čuvenom Živi. Svesni su trenerski vuk Ljupko Petrović (74) i počasni predsednik FK Partizan Ivan Ćurković (77) da zakon to u Srbiji ne dozvoljava, ali bi voleli da se napravi izuzetak.

- Ako je Živina želja bila da mu se pospe pepeo po terenu Marakane, to je nešto najmanje što bi za njega moglo da se uradi. Otišao je jedan od ljubitelja fudbala, znalac, čovek koji je živeo za ovu igru i poznavao je kao svoj džep - rekao je emotivno iskusni strateg koji trenutno radi u klubu Tan Hoa u Vijetnamu, a njegovo mišljenje deli i nekadašnji prvi čovek crno-belih.

Foto: FK Crvena zvezda
Ljupko Petrović

Vučić: Bardove kritike su inspirisale igrače

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oprostio se od Milana Živadinovića u telegramu saučešća koji je uputio njegovoj porodici i prijateljima.

- Napustio nas je jedan od najvećih fudbalskih stručnjaka i neumorni sportski radnik. Ceo život je posvetio fudbalu, a generacije klubova pamtiće njegov jedinstveni stil rada, trenersko umeće i britke reči kritike kojima je inspirisao igrače da uvek pomeraju granice - stoji u telegramu.

BILO MNOGO PRIMERA

- Ja bih pogurao tu inicijativu ako je to njegova želja. Recimo, u Francuskoj je dozvoljeno da se pepeo pospe na stadionu, bilo je mnogo primera. Jako mi je žao Žive, imali smo jedan vrlo prijateljski odnos, ja sam ga cenio. Bio je poseban na originalan način, veliki fudbalski radnik - zaključio je bivši čelnik "parnog valjka".

RepublikaFoto: Starsport
Ivan Ćurković

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading