SLAVNI JUVENTINO U BEOGRADU! Del Pjero gost prestonice: Izuzetne veze Italije i Srbije

Autor: Republika

Sport

15.07.2021

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Srećan sam što sam u Srbiji nakon što sam upoznao i igrao protiv mnogo igrača iz vaše zemlje i upoznao brojne legende vašeg sporta uključujući Novaka Ðokovića, a danas i Vanju Udovičića", izjavio je čuveni italijanski fudbaler Alesandro Del Pjero.

RepublikaFoto: Tanjug/J. ILIĆ
Alesandro Del Pijero

Legendarni kapiten Juventusa boravi u Beogradu kao promoter Italijanskog fudbalskog kampa za decu u Srbiji, koji će se u organizaciji Banke Inteze održati na stadionu Voždovca od 23. do 28. avgusta.

- Posebno sam srećan što zajedno pružamo podršku deci, imam troje dece i znam da su deca najvažnija. Ovaj kamp je dokaz da je timska igra najvažnija. Samo timski se dolazi do pobede i vrhunskih rezultata, što smo videli i sada kada je Italija osvojila titulu prvaka Evrope na Vembliju - rekao je Del Pjero.

 
RepublikaFoto: Tanjug/J. ILIĆ

Del Pjero je istakao da je rođen u Koveljanu, na samo nekoliko kilometara od granice nekadašnje Jugoslavije i otkrio da su mu idoli u detinjstvu bili Mišel Platini, Dijego Maradona i Ziko, te da je zbog njih nosio broj 10.


Del Pjero je izneo niz komplimenata na račun Dušana Vlahovića, dodao je da je Siniša Mihajlović kao veliko ime fudbala, naravno, znao da prepozna talenat Ðanluiđija Donarume i izuzetno je doprineo da Italija postane prvak Evrope.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izrazio je veliko zadovoljstvo što je veliko ime svetskog sporta poput Del Pjera u Beogradu.
 
RepublikaFoto: Tanjug/J. ILIĆ

- Imamo priliku da učimo i družimo se sa jednim od najboljih u istoriji, kao i da decu u Srbihi uče neki od najboljih stručnjaka. Da se druže, steknu nove veštine, sve u duhu fer-pleja - rekao je Udovičić.

On je čestitao Italijanima na evropskoj tituli u fudbalu, ali i podsetio da je skor sa Srbijom 1:1, nakon pobede Azura u košarci i trijumfa Novaka Ðokovića protiv Emanuela Beretinija na Vimbldonu.

Na promociji kampa prisustvovao je i italijanski ambasador Karlo Lokašo, koji je rekao da se nada kako će iz ove akcije stasati budući asovi i zaigrati u italijanskom fudbalu.

RepublikaFoto: Tanjug/J. ILIĆ

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading