PRESEKLI POSLE ODLASKA RAMOSA: Real dobio prvog STRANOG KAPITENA nakon 77 godina

Autor:

Sport

10.07.2021

17:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednji stranac koji je bio kapiten Madriđana bio je Hoze Ramon Sauto iz Meksika.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Serhio Ramos

Novi kapiten Real Madrida biće iskusni levi bek Marselo.

Na promociji je Marselo najavio osvajanje trofeja.

Velika je čast, ali i odgovornost biti kapiten najboljeg kluba na svetu. Siguran sam da ćemo u predstojećoj sezoni osvojiti nešto. Imamo dosta fudbalera koji su i dalje sa državnim timovima, ali nam ne manjka motivacije za početak sezone - poručio je defanzivac Madriđana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marselo

Brazilac će tako postati tek četvrti strani kapiten u istoriji "kraljevskog kluba". Pre njega su to bili Artur Džonson (Republika Irska, 1901-1902), Federiko Revuelto (Gvatemala, 1903-1904) i pomenuti Hoze Ramon Sauto (Meksiko, 1942-1944).

Naravno, na nekim utakmicama su kapitensku traku Reala nosili još neki stranci, poput baš Marsela, Kristijana Ronalda, Karima Benzeme i Luke Modrićau poslednje vreme, ali niko od njih nije bio glavni kapiten kluba.

Primera radi, u poslednjih 20 godina je Real imao samo četvoriju kapitena, a to su bili Fernando Jero, Raul Gonzales, Iker Kasiljas i Serhio Ramos.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading