FUDBAL JE TAMO VIŠE OD IGRE: Engleska UVODI neradni dan ukoliko Kejn i drugovi osvoje EURO!

Autor:

Sport

08.07.2021

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbal je u Engleskoj više od običnog sporta i igre.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Engleske

Engleska se po prvi put u istoriji plasirala u finale Evropskog prvenstva i u nedelju 11. jula na kultnom Vembliju imaće priliku da preko Italije ode na sam krov Starog kontinenta.

Ukoliko Gordi Albion osvoji EURO, britanska vlada razmatra da uvede vanredni radni dan u ponedeljak.

Utakmica u nedelju počinje u 21, odnosno u 20 po lokalnom vremenu. Vlada je već potvrdila da će omogućiti pabovima da rade do 23.15 u slučaju da meč ode u produžetke ili penale. 

Kako piše evropski ogranak Politika, ministri u vladi već su posle polufinalnog meča raspravljali da li da se uvede neradni dan u slučaju trijumfa. Ipak, uz ovako kratak rok, to bi predstavljalo veliki problem. Vlada, međutim, insistira na tome da bi trebalo da postoji “nacionalni dan slavlja” ako Hari Kejn i društvo podignu trofej.

Osim toga, već se govori o tome da bi selektor Garet Sautgejt i njegovi igrači mogli da dobiju titule vitezova, bez obzira da li će slaviti ili ne. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading