Oglasio se Terzić povodom UJEDINJENJA Zvezde i Partizana!

Autor:

Sport

22.06.2021

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor crveno-belih obrazložio potez prvaka Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić

Zvezdan Terzić, generalni direktor srpskog šampiona, oglasio se povodom "ujedinjenjaCrvene zvezde i Partizana, koji su izneli zajedničke zahteve prema FSS.

- Svesni smo odgovornosti koju imamo kao dva najveća kluba u Srbiji i moramo preuzeti više odgovornosti za strateške teme koje ima srpski fudbal i koji se tiču i Zvezde i Partizana ali i svih drugih klubova Super lige. Uspostavili smo komunikaciju sa rukovodstvom Partizana i dogovorili da se viđamo jednom mesečno jer imamo iste probleme koji nas opterećuju a moramo ih rešavati ako želimo bolji i zdraviji fudbal - rekao je Terzić, pa dodao:

- Juče smo imali kvalitetan sastanak koji je rezultirao saopštenjem koje smo objavili za javnost. Bilo je mnogo sukoba među nama u proteklom periodu i trebalo bi svi da prihvatimo sopstvenu krivicu za takve odnose. U tom nekom nerazumevanju i nesuglasicama između Zvezde i Partizana profitirali su ljudi koji su zauzeli značajne funkcije u dužem prethodnom periodu i odlučivali i o našim sudbinama. Nedopustivo je da Crvena zvezda i Partizan budu isključeni iz procesa odlučivanja o strateškim stvarima srpskog fudbala, da se odluke donose bez javne rasprave i da se ne čuje glas klubova.   

Terzić je jasno izneo zahtev.

- Želimo od septembra izbore u FSS na svim nivoima, želimo da se Statut FSS vrati na period od 2016, da se razdvoje Super liga i Prva liga, da se svi klubovi Super lige vrate u IO zajednice Super lige, da se okupljamo jednom mesečno, da se uspostave kriterijumi za raspodelu novca od TV prava u skladu sa evropskom praksom, da FSS ne reketira klubove kroz naplatu 3% od transfera sto je nedopustivo, da administracija FSS ne troši naš novac bez naše kontrole i još mnogo drugih stvari. Nadamo se da je jučerašnji sastanak početak nekih novih odnosa za napredak i razvoj srpskog fudbala - poentirao je funkcioner kluba iz Ljutice Bogdana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Uroš

22.06.2021 13:36

Pa i lopovi i kriminalci iz stare Juge su dobro saradjivali pa i ovde nije ništa drugačije a pogotovo kad naredi najveći navijač iz rupe, a pogotovo što dolaze izbori pa treba Partizanovce privući.