MESTO MU JE U MUZEJU NA MARAKANI: Na drugom KONTINENTU smo pronašli DRES Pančeva iz finala u Bariju

Autor:

Sport

04.06.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kad sam video da ste uradili priču oko Barija i da ste bili kod Pančeva, sinula mi je ideja da ustupim svoje blago Zvezdi, kaže za naš list Stanislav Zjajić iz Australije.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Darko Pančev posle pobedonosnog gola u Bariju

Poseta Srpskog telegrafa Zvezdinim starterima iz Barija odjeknula je do Australije. Odande, iz Melburna, kontaktirao je s nama Stanislav Zjajić, koji je otkrio da se kod njega nalazi dres Darka Pančeva iz finalnog meča protiv Olimpika iz Marselja, u kom je Crvenoj zvezdi sa bele tačke doneo najvredniji pehar u njenoj istoriji i popeo je na krov Evrope.

Da podsetimo, od svih igrača koji su učestvovali u velikom finalu na stadionu Sveti Nikola, samo je Slobodan Marović sačuvao svoj dres. Ostalima se gubi trag, ali je onaj najvredniji za kolekcionare pronađen preko našeg lista.

SVETE IKONE

Stanislav nam je objasnio kako je do njega došao.

- Dres sam pre nekoliko godina kupio na licitaciji od sina tadašnjeg vlasnika FK Bari za 4.097 evra. Kao veliki kolekcionar i neko ko godinama skuplja sve suvenire sa Zvezdinih utakmica, želeo sam da imam neki suvenir iz Barija. Prvo sam otkupio zastavicu sa meča protiv Olimpika iz Marselja, ali želeo sam dres - ispričao je Zjajić i dodao:

Foto: Privatna arhiva
Kolekcija zastavica

- Dres Belodedića mi je za dlaku izmakao na velikoj aukciji. Međutim, nedugo zatim naleteo sam na pravo blago - dres Darka Pančeva. Bio sam rešen da idem do kraja na licitaciji i da dres bude moj. Licitaciju je postavio sin tadašnjeg predsednika Barija, koji je objasnio na koji način je njegov otac došao do dresa nakon utakmice. Nakon završene licitacije dres su mi upakovali i poslali zajedno sa ikonama, jer su Italijani veliki vernici, uz poruku da je to nešto sveto i da treba da se čuva.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Darko Pančev i naša novinarka Zorica Radulović

ASORTIMAN ORUŽJA

Navijač Zvezde iz daleke Australije priznao je da je svestan da dres Darka Pančeva ne pripada njemu, već da mu je mesto u muzeju.

- Taj dres već nekoliko godina stoji na posebnom mestu u mom domu sa vrednim asortimanom oružja jer sam veliki lovac i kolekcionar. Muči me sve vreme spoznaja da taj dres ne pripada meni. Njegovo mesto je u muzeju Crvene zvezde. Znate kako ja to gledam, kao da u kući imam portret Mona Lize, a stoji mi u podrumu - ispričao je Stanislav i izrazio želju da dres ustupi klubu sa Marakane:

Foto: Privatna arhiva
Stanislav Zjajić

- Voleo bih da stupim u kontakt sa čelnicima Zvezde i da se dogovorimo o njegovom preuzimanju. Živim u Australiji od 1996, a od 2014. nisam dolazio u Srbiju i gotovo da nemam kontakt ni sa kim. Kada sam preko društvenih mreža video da ste uradili priču o Bariju i da ste bili sa Pančevom, sinula mi je ideja da preko vas kontaktiram sa ljudima iz Zvezde da bi taj dres koji za klub ima veliku vrednost završio u muzeju Marakane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading