SAZNAJEMO TERAZIJE 35 USKORO DOBIJAJU NOVOG ŠEFA: Evo ko ima najviše šansi za PREDSEDNIKA FSS!

Autor:

Sport

12.05.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski savez Srbije uskoro će dobiti novog predsednika, dva meseca nakon odlaska Slaviše Kokeze, a kao najozbiljniji kandidat izdvojio se Rasim Ljajić (57), bivši funkcioner Partizana i potpredsednik Vlade Srbije, saznaje Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Srbije

Naime, kako navodi naš izvor blizak kući fudbala, Ljajić je dobio podršku viđenijih ljudi domaćeg fudbala, klubova i bivših asova. Naročito mu u prilog ide činjenica da je revnosno obavljao političke funkcije, te da bi takav pelcer uspešno mogao da prenese i na Terazije 35, čime bi bila započeta neka nova uspešnija era u Fudbalskom savezu Srbije i domaćem fudbalu uopšte.

NE ŽELI RAZMIRICE

Takođe, prema informacijama našeg lista, Rasim Ljajić bi, ukoliko bude izabran za prvog čoveka krovne organizacije, na mesto generalnog sekretara postavio zvezdaša, odnosno čoveka koji je nekada branio boje ili je bio funkcioner kluba s Marakane. Pazarac na taj način želi da izbalansira upravljačku strukturu u Fudbalskom savezu Srbije i izbegne eventualne pritiske iz Ljutice Bogdana, koji su neretko bili tema medija i ovdašnje javnosti za vreme Kokezinog mandata.

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Rasim Ljajić

Ipak, vredi napomenuti da nekadašnji ministar ne dolazi na najvažniju funkciju našeg fudbala bez iskustva jer je prethodno bio potpredsednik FK Partizan, kao i član Skupštine crno-belih. On je tada napustio Humsku zbog neslaganja i razmirica dve struje koje su pretendovale na čelnu funkciju beogradskog kluba.

IZBORI U JUNU

Kada je reč o izborima, odnosno kada bi novi predsednik i zvanično trebalo da preuzme funkciju predsednika FSS, spekuliše se da će biti održani početkom juna, a celokupan proces završio bi se za dva-tri meseca jer se kreće od opštinskih saveza do samog vrha.

Podsetimo, osim Rasima Ljajića, kao mogući naslednici Slaviše Kokeze spominjali su se i Zvezdan Terzić, Vladan Lukić, Nebojša Leković, Mitar Mrkela, ali i Nemanja Vidić, koji je od kandidature odustao iako je imao podršku javnosti, bivših i sadašnjih fudbalskih radnika i asova.

Šanse za predsednika FSS

Rasim Ljajić 65%

Marko Pantelić 15%

Zvezdan Terzić 10%

Nemanja Vidić 5%

Neko peti 5%

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading