AFERA SE NASTAVLJA: Klub platio 2.000 dolara da se zataškaju Kangini LAŽNI PAPIRI?

Autor:

Sport

02.05.2021

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već nekoliko dana traje rat fudbalskih saveza DR Konga i Gabona, a u centru svea našao se Gelor Kanga koji je navodno lažirao papire.

RepublikaFoto: Starsport
Gelor Kanga

Fudbalski savez DR Konga je podneo tužbu protiv Gabona, jer je za njih u kvalifikacijama za afrički Kup nacija igrao fudbaler Crvene zvezde, koji je navodno pet godina stariji i zove se Kijaku Kijaku Kijangana.

Afrička fudbalska federacija je Gabonu dala rok za odbranu do 4. maja kada bi sve trebalo da bude okončano, a sada su se pojavili novi detalji.

Dok se čeka da se ceo slučaj rasvetli, iz Kinšase stižu nove informacije.

Tamo je nekadašnji predsednik kluba Audi Sport izjavio da je 2009. godine imao kontakt sa uticajnim kolegom iz lokalnog kluba Motema Pembe, koji je te godine ispao u tamošnjoj Ligi šampiona od Mangasporta, kluba iz Gabona u kom je nastupao upravo Gelor Kanga.

RepublikaFoto: Starsport
Gelor Kanga

Prema njegovim rečima, Kanga je otputovao u Gabon bez njegovog znanja i svi koraci koje je preduzeo da mu se povrate prava nad fudbalerom nikada nisu bili uspešni.

Tog 1. februara 2009. došao je na stadion sa svim dokazima koji inkriminišu Kangu kao fudbalera Mangasporta, a preko sekretara kluba svi ovi dokazi predati su izvesnom Boviću, bliskom timu, koji je primio mito u iznosu od 2.000 američkih dolara kako slučaj ne bi izašao na videlo i prihvatio eliminaciju svog kluba Motema Pembe ukupnim rezultatom od 3:1 u dve utakmice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading