KANGA FALSIFIKOVAO KRŠTENICU, STARIJI JE PET GODINA: Zvezdin Gabonac lažirao i ime!

Autor: Republika

Sport

27.04.2021

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatno otkriće vezano za fudbalera Crvene zvezde Gelora Kangu.

RepublikaFoto: Starsport
Gelor Kanga

Kongo se pobunio i traži žestoke sankcije. Nada se da bi Gabon mogao i da bude izbačen sa Afričkog kupa nacija. Tako bi se Kongoanci domogli mesta na turniru u Kamerunu, iako su bili tek treći u kvalifikacionoj grupi sa Gambijom, Gambonom i Angolom. Gambija i Gabon bile su samo bod ispred. Ali Gabon je, tvrde u Kongu,prekršio pravila Fife time što je računao na reprezentativca sa lažiranim papirima. Ni manje ni više nego na prvotimca Crvene zvezde Gelora Kangu!

Naime, afrički i francuski mediji danas pišu o velikom skandalu. Društvene mreže preplavili su Kangini navodni papiri iz tinejdžerskih dana. U njima piše: Kanga nije rođen 1990. nego 1985. godine. I ne zove se Gelor Kanga nego Kijaku-Kijaku Kijanga.

Sve to su u Kongu i mogli da saznaju pošto je Gelor – ili Kijaku Kijaku – tamo i rođen, u Kinšasi. Prema dostupnim podacima tek se kao 17-godišnjak doselio u Gabon. Ili ako verujemo sad ovim papirima kao 22-godišnjak.

 

 

Bilo je to svakako 2007, a 2012. je Kanga već zadužio dres reprezentacije Gabona. U Kongu ipak tvrde da nije prošlo punih pet godina otkako se tamo odselio što je Fifin uslov da se promeni “fudbalsko državljanstvo”. Navodno, promenio je papire kako ne bi zauzimao mesto stranca u svom klubu.

Ove optužbe tek ipak treba dokazati. Ako se to i desi, onda bi Gabon zaista mogao da bude surovo kažnjen. Ako bi se samo izbrisala pobeda od 3:0 protiv Konga odlazak u Kamerun je propao. Kongo je navodno uložio zvaničnu žalbu pred Afričkom fudbalskom konfederacijom (CAF). Fudbalski savez Gabona optužen je za prevaru.

Što se tiče Crvene zvezde – ništa. Niti je ona znala za Kangu 2012. niti sve ovo ima bilo kakve veze sa njom. Osim što naravno ne bi mogla da zaradi na uskoro 36-godišnjem igraču. Ali Kanga i nije projektovan kao igrač koji bi u klub trebalo da unese veliki novac.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading