KLUPKO SE ODMOTAVA: Asano pobegao u Japan i isključio telefon! U Humsku stigao ŠOKANTAN SMS

Autor:

Sport

02.05.2021

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao bomba je odjeknula vest da je Takuma Asano napustio Partizan, a sada se polako odmotava klupko.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Stanojević i Takuma Asano

Japanac je u nedelju ujutro putem Instagrama objavio da je raskinuo ugovor sa Partizanom, a potom je usledilo saopštenje crno-belih u kom je najavljena tužba.

Takuma Asano je u petak otputovao u otadžbinu, a kad je sledeo u Tokio isključio je telefone, da bi na kraju preko advokata poslao šokantnu poruku čelnicima, rečeno je iz Partizana za "Mozzart sport".

- Završili smo sa Partizanom - pisalo je u tom SMS-u.

Nezadovoljstvo Asana proisteklo je zbog kašnjena plata. Koliko tačno? Crno-beli kažu da je januarsku i februarsku, u iznosu od po 50.000 evra, dobio na vreme. Posle upozorenja samog fudbalera, u martu mu je na račun leglo 140.000 evra duga iz prošle godine kako bi Partizan bio "čist" pred zvaničnicima UEFA i dobio licencu za učešće u evorpskim kupovima. Dakle, samo u 2021. Asano je primio 240.000 evra, pa se ceo dug koji čelnici priznaju tiče 35.000 evra koji se vukao iz prošle godine. Napominju da to ne može biti osnov za jednostrani izlaz iz ugovora, jer je za tako nešto u očima FIFA potrebno da igrač tri meseca uzastopno ne dobije ni dinara.

RepublikaFoto: Starsport
Takuma Asano

Sad, što je Takuma Asano tražio da mu sve bude u dan ima veze sa njegovim mentalitetom, podnebljem iz kojeg dolazi, kao i stavom da ako on sam pruža celog sebe na treninzima i utakmicama onda očekuje identičan tretman i druge strane, a u ovom slučaju ga očigledno nije dobio.

Kako pretpostavljaju iz Partizana, nezadovoljstvo Asana može biti skopčano sa zahtevom da mu se isplate bonusi. Jedan se ticao plasmana u grupnu fazu Lige Evrope leta 2019. i vredan je 30.000 evra, a drugi u identičnom iznosu aktivirao se posle 15 golova u sezoni. Ništa od toga još nije dobio Takuma, pa je rešio da ode, mada crno-beli objašnjavaju kako bonusi ne potpadaju pod kašnjenje plata, te da se ovaj koji se tiče broja golova isplaćuje na kraju sezone.

Osim toga, Asano se žalio da mu klub nije plaćao kirije za stan. Četiri takve rate crno-beli su ostali „kratki“ stanodavcu. Sam Takuma je rekao da ga „klub ne poštuje“. Možda baš zbog ovakvih detalja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading