ŠIPTARI IZAZVALI HAOS: Albanci NAPALI srpske navijače i skandirali "Kosovo je Albanija"!

Autor:

Sport

20.04.2021

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na fudbalskoj utakmici australijske treće Premijer lige Viktorije između „Belih orlova“ i Nort Sanšajna dogodio se incident u kojem su albanski navijači napali srpske.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Šiptarski dron na stadionu Partizana

Duel „Belih orlova“ i Nort Sanšajna, koji je završen rezultatom 3:3, trebalo je da bude spektakl pred dobro popunjenim tribinama u Kizborou, a pretvorio se, prenose frankfurtske „Vesti“, u skandal u režiji pristalica albanskog kluba sa severa Melburna.

U više navrata, pristalice Nort Sanšajna su provocirale skandiranjem “Kosovo je Albanija”, kao i raznim drugim parolama i uvredama.

Tokom utakmice, navode „Vesti“, brojniji navijači „Belih“ orlova nisu nasedali na provokacije i izbegnuti su veći incidenti.

Međutim, čim je označen početak utakmice, usledila je razmena žestokih uvreda s obe strane, a zatim su Albanci zasuli kamenicama srpski „sektor“ na stadioonu.

Više osoba je lakše povređeno, a jedan 16-godišnjak je odmah prevezen u hitnu pomoć, pošto je zadobio povrede na glavi od kamenica.

- Momak je na trenutak izgubio vid i bio je očigledno potrešen zbog velikog kamena koji ga je pogodio u glavu. Odveli smo ga da mu se ukaže pomoć i on se na sreću uspešno oporavlja - rekao je „Vestima“ predsednik Orlova Dalibor Šaula.

Uprava našeg kluba je predosetila da bi moglo doći do incidenta na ovoj utakmici i pre toga je kontaktirala kolege iz Sanšajna.

- Želeli smo da budemo sigurni da će oni komunicirati sa njihovim navijačima i da će im skrenuti pažnju na ponašanje. Takođe smo kontaktirali policiju i upozorili ih da bi ovo mogla da bude utakmica visokog rizika. Iz tog razloga smo angažovali tri puta više redara nego na drugim utakmicama - objasnio je Šaula.

Takođe su fizički odvojili albanske od srpskih navijača i omogućili pristalicama gostujućeg tima da prvi napuste stadion, pre nego što ostala publika bude počela da izlazi, kako bi se izbegli mogući incidenti ispred Sportskog centra i na ulici.

Policijska patrola je bila na licu mesta i izveštaj koji su sačinili biće upućen Fudbalskom savezu Viktorije, prenosi Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading