PONOVO ODLOŽENO SUĐENJE ZA LIKVIDACIJU ĐUROVIĆA: Blaža izrešetali sa 29 metaka, nastavak postupka nakon oporavka napadačevog branioca

Autor:

Hronika

20.04.2021

09:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Darku Veskoviću i Nemanji Ivanovu za ubistvo Blaža Đurovića na Dušanovcu, početkom 2018. danas je odloženo po molbi Veskovićevog branioca Zore Dobričanin Nikodinović. Poznata advokatica je u molbi navela da joj je do 6. maja naloženo mirovanje, odnosno zabranjeno kretanje nakon preležane korone.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Ubistvo Blaža Đurovića

- Mislim da sada više nema nikog ovde u slucaju ko nije imao susret sa koronom, bar na neki način - rekla je predsednica veća Olivera Đurić,  aludirajući na činjenicu da se suđenja sa razlogom odlažu mesecima.

U nastavku suđenja koje je danas zakazano za 15. i 17. jun, planirano je da sudski veštaci Milica Keckarević Marković i Dušan Keckarević predoče nalaz veštačenja DNK tragova nađenih na predmetima u automobilu zapaljenom nakon ubistva Đurovica

Podsetimo, Darko Vesković i Nemanja Ivanov se optužnicom tetete da su iz zasede, pucali na Đurovića ispred kuće u kojoj je stanovao.

- Sedeli su u kolima na oko 30-40 metara od njegove kuće čekajući priliku za likvidaciju. Kada je Đurović krenuo automobilom pošli su mu u susret i tada je Vesković u njega ispalio 29 metaka iz automatske puške - tvrdi Tužilaštvo.

Obojica optuženih i ubijeni su ranije imali problema sa zakonom. Đuroviću se u trenutku ubistva sudilo za otmicu Jovice Radonjića, člana kriminalne grupe "Firma". Nakon smrti postupak protiv njega je okončan, ali suđenje i dalje traje za ostatak grupe za koju tužilaštvo tvrdi da je učestvovala u otmici. 

Optuženi Ivanov osuđivan je nekoliko puta zbog teških krivičnih dela. Zbog učešća u ubistvu Vladana Veličkovića u beogradskom hotelu "Majdan" osuđen je na dve godine zatvora, a u junu 2007. godine  na godinu i po dana robije zbog otmice.

Bosanska bezbednosna agencija SIPA je u okviru akcije "Papirus" naišla na njegovo ime i verovalo se da je nabavio lažni pasoš od grupe uhapšene zbog falsifikovanja dokumenata.

Lažni pasoš imao je i Vesković i zbog toga je uhapšen 2017. godine dok je pokušavao da pređe u Mađarsku na graničnom prelazu Horgoš zbog čega je bio uslovno osuđen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading