REPUBLIKA OTKRIVA: Evo koje UTAKMICE SU NAMEŠTENE, zbog njih je UEFA upalila alarm!

Autor: Republika

Sport

11.04.2021

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Krovna kuća evropskog fudbala poslala je dopis Fudbalskom savezu Srbije zbog sumnje da je došlo do nameštanja utakmica.

Foto: Tanjug/AP
UEFA (Ilustracija)

UEFA je identifikovala enormne uplate na kladionicama u Evropi i Aziji zbog čeka je hitno reagovano. Nadležni predstavnici evropske fudbalske federacije identifikovali su ozbiljne anomalije i prosledili obimnu dokumentaciju u kancelariju Fudbalskog saveza Srbije.

Kako Republika saznaje, radi se o utakmicama 28. kola Linglong Superlige Srbije odigranim 21. marta.

Prva je Novi Pazar-Proleter Novi Sad (5:0), druga je Rad-Radnik Surdulica (2:0).

Analitičari zaduženi za sektor praćenja "dojavljenih utakmica“, kako prenosi pomenuti izvor, čak su i evidentirali nekoliko fudbalera po sumnjom. Navodno, pojedini od njih imaju bogat dosije takvih utakmica, jer su akcijama, mimo fer-pleja i sportskog duha, bili skloni i u ranijim klubovima.

Taksativno su imenovani, u izveštajima dostavljenim nadležnim u Fudbalskom savezu Srbije, zajedno sa njihovim bivšim klubovima.

Predmeti su u rukama Svetislava Bate Đurovića, početkom godine imenovanog oficira za integritet Fudbalskog saveza Srbije. Nekadašnji policajac i načelnik SBPOK-a, u saradnji sa članovima Disciplinske komisije FSS, zatražiće izjašnjavanje klubova i fudbalera pod sumnjom. Potom sledi odluka o visini kazne.

Prema Disciplinskom pravilniku, korišćenom i proteklih godina, ukoliko se dokažu sumnje u povezanost klubova i fudbalera sa kladionicama, moguće su enormno visoke novčane kazne i oduzimanje bodova. Posebno interesantno u ovom slučaju – za ponovljene prestupe predviđena je ultimativna sancija od minus šest, do 15 bodova.

Postupak analize sumnjivih utakmica dugo je trajao. Ne odnosi se samo na parametre klađenja, već i učešće pojedinih fudbalera u igri, posebno golova obeleženih kao – simptomatično jednostavnih. Dostavljeni su i snimci sa spornih mečeva i još nekoliko potencijalno nerazumljivih i kontraproduktivnih poteza, direktno projektovanih u oslikavanju konačnih ishoda.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading