RONALDO ĆE ZAUVEK PAMTITI MEČ PROTIV SRBIJE: FIFA poteže "Član 11", Portugalcu PRETI KAZNA?

Autor:

Sport

28.03.2021

18:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kristijano Ronaldo se nije ponašao sportski u samom finišu meča sa Srbijom, a zbog toga bi mogao da bude kažnjen!

RepublikaFoto: Starsport
Kristijano Ronaldo

Naime, postoji šansa da se Ronaldo nađe na udaru Disciplinskog pravilnika FIFA.

Portugalac je besneo na terenu pošto Dani Makeli nije video da je lopta prešla gol-crtu pre intervencije Stefana Mitrovića.

As Juventusa je jurio po terenu pomoćnog arbitra Marija Diksa, protestvovao u pravcu glavnog delioca pravde, u besu bacio kapitensku traku, povrh svega ljutito napustio teren pre nego što je utakmica zvanično bila gotova.

Zbog svega ovoga bi FIFA mogla da posegne za Članom 11. Disciplinskog prvailinika, jer je Kristijano prekršio pravila fer-pleja i uvrediljivo se ponašao prema akterima utakmice.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Savezi i klubovi, njihovi igrači, zvaničnici ili bilo koji drugi članovi osoblja dužni su da poštuju pravila igre, Statut FIFA, njene direktive, smernice i cirkuilarne poruke, u skladu sa principima lojalnosti, fer-pleja i integriteta igre- stoji uČlanu 11.

Međutim, šanse za ovo su jako male ako uzmemo u obzir da se radi o jednom od najboljih fudbalera sveta, ali ne sumnjamo da je neko drugi bio na njegovom mestu, da bi bio kažnjen...

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading