Mitrogol je fudbalsko čudo: SJAJNI SRPSKI ŠPIC BOLJI ČAK I OD KRISTIJANA RONALDA!

Autor:

Sport

27.03.2021

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Mitrović bio je heroj Srbije na Piksijevom debiju protiv Irske, ali nije to jedina stvar kojom može da se pohvali, već je njegov učinak od juna 2018. neuporedivo impresivniji od višestrukog najboljeg fudbalera na planeti, što znači da je "Mitrogol" pravo fudbalsko čudo.

RepublikaFoto: Starsport
Kristijano Ronaldo možda je jedan od naboljih ikada, ali je Mitrogol od 2018. klasa za njega!

Oči navijača Portugalije će večeras biti uprte u Kristijana Ronalda. Kako i ne kada je jedan od najboljih fudbalera koje je svet ikada video. Oči navijača Srbije će biti usmerene u Aleksandra Mitrovića. Kako i ne bi kada je, uz Stjepana Bobeka, najbolji strelac koji je naša reprezentacija ikada imala.

Dobra okolnost po Orlove je što je najveća zvezda Navigatora u maloj krizi kada su nastupi za državni tim u pitanju. Na poslednjih šest utakmica postigao je samo jedan gol. S druge strane, Mitrović je u samo 15 minuta igre protiv Republike Irske bio dvostruki strelac za Srbiju.

RepublikaFoto: Starsport
Mitrogolu je bilo potrebno svega 15 minuta da dvaput matira Traversa, i to jednim nerealnim lobom!

Na tom tragu dolazimo do podatka koji može da hrabri Orlove i da Mitroviću ubrizga dodatnu injekciju samopouzdanja pred večerašnji meč: ako se gleda period od juna 2018. godine, dakle od priprema za poslednje veliko takmičenje, Mundijal u Rusiji, srpski golgeter je najbolji evropski strelac zajedno sa Romeluom Lukakuom.

Belgijanac i Srbin su za nešto manje od tri godine postigli po 25 golova u dresu reprezentacije! Belgijanac ima malu prednost što je do te brojke došao sa tri utakmice manje od Mitrovića. Dok je Aleksandar odigrao 27 mečeva, Romelu je 24 puta bio u timu Crvenih đavola.

Na trećem mestu najboljih golgetera je Kristijano Ronaldo, koji je u istom periodu postigao 21 gol za Portugaliju. Pet manje od Mitrovića. Ali, uz dodatak da je as Juventusa manje i igrao – 22 utakmice.

Četvrti je Hari Kejn, koji je najviše vremena proveo na terenu – 28 mečeva – a, dao je 20 golova.

 

 

Naravno, kada su apsolutne brojke u pitanju, Kristijano Ronaldo je dosta ispred Aleksandra Mitrovića. Portugalac je za svoj državni tim bio strelac 102 gola, naspram 38 koliko je dao srpski golgeter do sada. Ali i tu postoji bitna razlika: dok je Ronaldo skupio 171 nastup za reprezentaciju, Mitrović je tek 62 puta nosio dres Orlova.

Najveći fudbaler u istoriji Portugalije je debitovao za državni tim u avgustu 2003. godine, dok je udarna igla srpskog sastava prvi meč odigrao deset godina kasnije, u junu 2013.

I još jedan interesantan podatak: Ronaldo je pet puta igrao protiv Srbije i postigao je jedan gol. Mitrović je četiri puta bio na terenu protiv Portugalije i postigao je isto jedan gol.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading