KOLAROV NA PREKRETNICI: Bivši kapiten "Orlova" SLOBODAN U IZBORU NOVE SREDINE, Miha zove - ali niko ne zna šta bek hoće!

Autor:

Sport

27.03.2021

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekada jedan od najboljih levih bekova na planeti, Aleksandar Kolarov ulazi u fazu karijere kada važi za prekaljenog veterana, pa za njega od leta u Interu neće biti mesta.

RepublikaFoto: Starsport
Šta je sledeće za Aleksandra Kolarova kada na leto napusti Inter?

Aleksandar Kolarov će na kraju sezone napustiti Inter i biće slobodan igrač. Prema pisanju italijanskih medija čelnici neroazura su doneli odluku da ne produže ugovor sa iskusnim srpskim defanzivcem, što znači da će biti slobodan u izboru nove sredine.

Nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije je u Inter stigao iz Rome prethodnog leta za 1.500.000 evra i odmah se izborio za mesto u startnoj postavi Antonija Kontea. Intalijanski stručnjak mu je poverio nešto drugačiju ulogu od one u kojoj je izgradio fudbalsko ime.

U liniji sa trojicom defanzivaca, Kolarov je igrao na mestu levog štopera, a posle samo nekoliko mečeve ispostavilo se da Konteov eksperiment nije bio uspešan.

Kolarov je već na debiju okarakterisan kao jedan od glavnih krivaca za primljene golove u pobedama nad Fjorentinom (4:3), Beneventom (5:2) i potom u porazu od Milana (1:2), da bi posle toga bio starter samo još samo protiv Parme.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Kolarov

Usledio je problem sa mišićem, zatim i koronavirus, ali je i posle povratka sredinom decembra odigrao samo 17 minuta u Seriji A. Ukupno 11 nastupa, sedam u prvenstvu, tri u Kupu Italije i jedan u Ligi šampiona.

Prema pisanju tamošnjih medija Kolarovu na ruku ne idu ni godine (35), kao ni godišnja plata od 3.000.000 evra, prevelika za igrača bez posebne uloge u timu, ali i Interovu trenutnu finansijsku situaciju.

Isti slučaj je i sa Jangom, koji je prethodne godine za polusezonu odigrao čak 25 utakmica, namestio pet i postigao četiri pogotka, ali ga je ove sezone iz tima istisnuo Ivan Perišić, kojem je Konte pronašao novu poziciju u timu. Jang je u identičnoj situaciji kao i Kolarov  isti broj godina i godišnja plata, ali i dužina ugovora. S tim da Englez navodno ima ponudu iz domovine, a za njega je zainteresovan Votford, u kojem je Jang i počeo profesionalnu karijeru.

BOLONJA PRVA NA LISTI!

Aleksandar Kolarov neće mnogo čekati na novi angažman, kada bude završio sa Interom.

Prema pisanju italijanskih medija čelnici Bolonje koju s klupe predvodi Siniša Mihajlović ozbiljno su zainteresovani za iskusnog srpskog defanzivca i da će sve učiniti kako bi ga na leto privolele da potpiše za njih.

Iskusni defanzivac je skoro rekao da ne želi da ništa priča na temu njegovog odlaska iz Intera i da vidi kakva će biti situacija na kraju sezone.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
U slučaju da ostane u Bolonji, prvo pojačanje Mihe na leto mogao bi da bude Kolarov!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading