ZVEZDA NE GUBI NA MARAKANI: Može li Partizan da zaustavi NEVEROVATAN niz crveno-belih?

Autor:

Sport

22.03.2021

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su neverovatnu seriju nepobedivosti na Marakani.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa prethodnog večitog derbija na Marakani

Zvezda je za vikend savladala na svom stadionu Mladost iz Lučana posle preokreta rezultatom 4:1.

To je bio čak 70. uzastopni meč na kojem srpski šampion nije doživeo poraz u Ljutice Bogdana. Poslednji koji je osetio slast pobede na Marakani bio je Partizan, koji je 18. aprila slavio sa 3:1 i kasnije stigao do trofeja u Superligi Srbije.

Zvezda je trenutno na svetskoj listi na deobi 14. mesta sa Olimpijakosom, koji je takav niz napravio u periodu od 1997. do 2002. godine.

Naredni duel na "Marakani" crveno-beli će igrati protiv Partizana 7. aprila, a ukoliko ostanu neporaženi izjednačiće se na ovoj listi sa Juventusom, koji je seriju od 71. meča bez poraza u Torinu napravio i razmaku od 1932. do 1936. godine. Na večoj listi prvi sledeći su Bajern i Karl Cajs Jena.

Zvezda je druga na ovoj listi, pošto je od avgusta 1998. do avgusta 2004. imala niz od 96 mečeva bez poraza. Neprikosnoveni lider je Real Madrid koji je vezao 121 utakmicu bez neuspeha, i to od 1957. do 1965. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading