NOVO, SVETO IME OSVANULO MEĐU "ORLOVIMA": Sava Aranđel odbio "švabe", SPREMAN DA RATUJE ZA SRBIJU!

Autor:

Sport

21.03.2021

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sava Aranđel Čestić ime je na koje treba da se naviknete, pošto će ova momčina gospodariti reprezetacijom Srbije u predstojećim godinama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sava Aranđel Čestić izabrao je da brani boje Srbije, iako su Nemci jako grizli za njim

Dok se Piksi i njegovi izabranici pripremaju za prve zajedničke izazove, i mlada selekcija Srbije takođe se okuplja, samo uz novitet - Stolicinim momcima pridružio se sjajni štoper Kelna!

Visok je 192 centimetra, idol mu je ni manje ni više nego Nemanja Vidić, a ako je suditi po naporima koje su Nemci uložili kako bi ga privolili da obuče njihov, a ne dres Srbije, radi se o pravom vunderkindu.

- Mnogo mi znači, lepa je stvar igrati za zemlju svojih roditelja. Poznajem nekoliko momaka iz reprezentacije, najviše sa okupljanja mlađih selekcija. Mislim da se u Srbiji ozbiljno radi s mlađim kategorijama, što i pokazuju rezultati reprezentacija, odnosno titule evropskog i svetskog šampiona - istakao je Čestić povodom poziva među "Orliće".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Čestić u duelu sa fudbalerima Borusije iz Dortmunda

Njegovi roditelji su iz Rume, a on otkriva kako je došlo do toga da dobije poziv Fudbalskog saveza Srbije.

- Mene su u isto vreme pratili i Nemačka i Srbija, a Srbija je na moju veliku radost bila konkretnija. Imao sam poziv iz obe zemlje, ne krijem. Sve je išlo preko oca, on je razgovarao s ljudima iz FSS. Odlučilo smo da je za mene najbolje da igram za Srbiju - kaže Čestić. 

Neće se dugo zadržati na U-21 nivou ako nastavi sa brutalnim partijama, ali kako on ceni svoje dosadašnje nastupe u Bundesligi?

Ima dosta naših igrača u Bundesligi i to je dobro. Kostić i Jović su Ajntrahtu, bore se za Ligu šampiona. Gaćinović je dobar u Hofenhajmu. Igrao sam direktno protiv Kostića, izuzetno je brz, dobar na lopti, ali nisam se ni ja dao. Posle utakmice smo popričali i zamenili dresove. Njegov dres mi je u ormanu, na posebnom mestu. Zadovoljan sam kako za sada napredujem - istakao je Sava posle 11 nastupa u nemačkoj eliti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
U Bundesligi ove sezone zabeležio je već 11 nastupa

Mnoge zanima odakle mu tako čudno ime.

Sava, to je bila želja mojih roditelja. Aranđel, to ime mi je otac dao. Po Svetom Aranđelu, našoj krsnoj slavi. Ponosan sam na oba imena - objašnjava on.

Za kraj je neminovno usledilo pitanje - za koga navija?

- Za Partizan! Cela moja porodica navija za Partizan, to sam primio od malih nogu. I onda postaneš "Grobar". Iz mlađih kategorija reprezentacije poznajem Lazara Pavlovića i Filipa Stevanovića. Obećavaju mnogo, nadam se da će postati sjajni igrači - zaključio je Sava Aranđel Čestić, momak rođen 19. februara 2001. godine, čije će ime, uz pravu podršku i razvoj, u budućnosti biti urezano u anale srpskog fudbala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading