(VIDEO) KAKVI AMATERI: Albanci PUKLI 85.000.000 evra na nacionalni stadion, pa dve godine kasnije otkrili da je FELERIČAN!

Autor:

Sport

18.03.2021

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Albanija je 2019. godine završila gradnju jednog od najmodernijih stadiona u ovom delu Evrope, a sada je dve godine kasnije uočen neverovatan problem pred duel sa Englezima u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stadion Er Albanija u Tirani

Velelepni stadion koštao je čak 85.000.000 evra, ali i pored toga na njemu nije odrađeno sve kako treba.

Stanje fudbalskog terena je sve gore i gore iz dana u dan, a sada je otkriveno da je to zbog nedovoljno sunčeve svetlosti za šta su glavni krivci arhitekti stadiona koji su kobnu grešku napravili tokom samog projektovanja, prenosi engleski "Tajms".

Oni uopšte nisu vodili računa o prirodnoj svetlosti, pošto se jedan deo terena zbog tribina stalno nalazi u senci i to zbog visoke kule koja je glavna atrakcija ovog stadiona.

Albanci su zbog toga pred duel sa Englezima kontaktirali stručnjake iz Velsa kako bi se stanje terena drastično popravilo. Na stadionu su postavljena "veštačka" svetla uoči dolaska Kejna i drugova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hari Kejn

Stadion "Er Albanija" izgrađen je bez ikakvog javnog tendera, a nisu bili konsultovani ni građani. Problem sa terenom nije jedini, pošto je nedavno poplavljen bio ceo parking koji je koštao čak 6.000.000 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading