IVAN GOLAC ZA REPUBLIKU: Legenda crno-belih OTVORENO o Stanojevićevom Partizanu, Zvezdi i reprezentaciji Srbije!

Autor:

Sport

17.03.2021

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljeni as "parnog valjka" je, u razgovoru za naš portal, analizirao aktuelnosti u srpskom fudbalu.

RepublikaFoto: Starsport
Legendarni as Partizana i Sautemptona Ivan Golac

Proslavljeni fudbaler Partizana i Sautemptona Ivan Golac (70) dane provodi u Šumadiji, preciznije selu Orašac, gde uživa u prirodi i čistom vazduhu, a u intervjuu za naš portal izneo je svoje mišljenje o aktuelnim temama koje se tiču Partizana i reprezentacije Srbije.

Golac je ocenio da su crno-beli napravili veliki iskorak sa trenerom Aleksandrom Stanojevićem, koji je u poslednje vreme očigledan i "po igri, a i po rezultatima". Doduše, on smatra da je trka za titulu sa Crvenom zvezdom u Superligi Srbije odlučena još jesenas, kada su crveno-beli stekli osetniju bodovnu razliku.

Što se tiče "orlova" i njihovih šansi za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru, Golac je skeptičan, a razlozi su kako "stručne", tako i "organizacione" prirode.

- Partizan igra odlično u poslednje vreme. Nije to samo serija pobeda, već su rezultati praćeni odličnom igrom i promocijom mladih igrača. Ja sam od početka govorio da je Aleksandar Stanojević dobro rešenje, ali da mu je potrebno vreme da se "kockice poklope". Na startu je bilo kikseva, slabijih igara, ali je vremenom sve došlo na svoje - počeo je Ivan Golac, a zatim nam je odgovorio na pitanje da li crno-beli mogu da stignu Crvenu zvezdu i osvoje titulu.

- Apsolutno ne. U ovakvoj ligi, sa klubovima niskog kvaliteta, jednostavno ne postoje mečevi gde Zvezda može da se oklizne, bar ne u ovoj meri. Šampionat je rešen još jesenas, kada je branilac titule prvi put napravio devet poena viška. Ne vidim način na koji Partizan to može da stigne.

Golca smo upitali i za očekivanja od Partizanovog nastupa u Evropi sledeće sezone, po svemu sudeći u novoformiranoj UEFA Ligi konferencija.

- Za velike izazove Stanojeviću su potrebna tri-četiri ozbiljna pojačanja, mada je u našim okvirima pitanje šta je to "ozbiljno". Za Partizan je važno da uvek bude na visokom nivou, kako u domaćim okvirima, tako i na internacionalnoj sceni. U ovom novom takmičenju, uz ozbiljan i ambiciozan pristup, moglo bi da se ode do samog kraja, a to je presudno i zbog koeficijenta i bodova.

 

 

 

Nekadašnji fudbaler i trener "parnog valjka" nije oduševljen izborom Dragana Stojkovića Piksija na mesto selektora Srbije, ne iz personalnih razloga, već zbog sistema koji godinama ne funkcioniše u Srbiji.

- Biće nam jako teško da se plasiramo na Mundijal. Piksi je izabran za selektora, ali zbog čega nije obavljena promocija na kojoj bi on izneo jasan plan i program rada i ciljeva reprezentacije? - pita se Golac, pa zaključuje:

- U našem fudbalu već godinama ne postoji sistem, organizacija. Nema jasnih merila pri odabiru osoba na važne funkcije, bila to selektorska ili predsednička u FSS. Dodatno, Stojkoviću nedostaje vremena da sprovede svoje zamisli, pošto su kvalifikacije "pred vratima" - skeptičan je Ivan Golac.

Podsetimo, on je dres Partizana nosio punih deset godina (1968-1978), da bi potom odigrao preko 140 utakmica za Sautempton, a između ostalih trenirao je crno-bele, kao i škotski Dandi junajted.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading