PIKSI STAVIO TAČKU: Stojković otkrio zbog čega u reprezentaciji nema Kolarova, Milivojevića, Ljajića...

Autor:

Sport

16.03.2021

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Stojković Piksi uskoro će debitovati na klupi reprezentacije Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Nema ih na spisku... Aleksandar Kolarov i Luka Milivojević

Stojković je na mestu selektora zamenio Ljubišu Tumbakovića, a već na svom prvom spisku je napravio nekoliko velikih rezova.

On je u intervjuu za "Mozzartsport" otkrio zašto u nacionalni tim nije pozvao  Kolarova, Milivojevića, Ljajića i Maksimovića...

- Kolarova i Ljajića poznajem, Milivojevića i Maksimovića ne, ali da odmah ovde raskrstimo: ništa ovde nije lično. Apsolutno nemam ništa protiv njih. Mislim da je vreme za nekim promenama, ne da bi oni otišli, nego da bi se ubrizgala svežija krv, da se mladosti da šansa. Ubeđen sam da su na spisku jako talentovani momci i da će oni vratiti to na najbolji mogući način. Ne verujem da sam se negde prevario. Niti je iko na spisku zato što poznajem njegovog ujaka ili da mi je neko rekao da ga pozovem. Ovo je isključivo moj izbor i niko se nije mešao u to. U ovom momentu računam na ovu grupu igrača. Sve ih cenim, nikad nisam rekao da nekog neću pozvati, ali to je objašnjenje. Niko mi nije rekao da nekog sklonim, to nema šanse, to ne može kod mene da prođe - iskren je Piksi.

Stojković ističe da neće biti nekih strogih pravila, ali da će igrači morati da imaju poštovanja prema obavezama i da se ponašaju kao profesionalci.

Nismo mi vojska da pišem pravila. Ali, respekt prema obavezama kao profesionalci - to da. Onaj ko misli drugačije neće imati mesta. Greške se dešavaju. Neću da kidam glavu zbog pet minuta kašnenja. Kada si ozbiljan i fokusiran onda nema nikakvih problema, ne treba ni ti trener ni bilo ko drugi da ti kaže šta smeš, a šta ne. Nisam ja došao da bilo šta zabranjujem, nego da izvučem maksimum iz njih, da ih naučim šta bi trebalo da rade, kako da svi budemo srećni, kako da sutra ljudi kada ih sretnu na ulici kažu: ’Majstore, svaka čast’. E, to je satisfakcija - smatra Stojković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading