HOĆE LI DINAMO OVO MOĆI DA PREŽIVI?! Stigla presuda, BRAĆA MAMIĆ IDU NA DUGOGODIŠNJU ROBIJU!

Autor:

Sport

15.03.2021

18:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zdravko i Zoran Mamić osuđeni su na višegodišnje zatvorske kazne, potvrdio je danas vrhovni sud Hrvatske.

Zdravko Mamić

Presuda nalaže da će morati da odsluže zatvorske kazne od četiri godine i osam meseci, pa će "Modri" u predstojećem periodu biti u ogromnom problemu, pošto je Zoran trenutno šef stručnog štaba Dinama.

Dog zagrepčane čeka revanš Lige Evrope sa Totenhemom, Mamiće čeka zatvorski kombinezon, pa će Dinamo gotovo sigurno na "pevce" bez trenera.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zoran Mamić

Konkretno u slučaju Dinama njegov trener Zoran Mamić osuđen je na četiri godine i osam meseci zatvora za tri krivična dela. To ne znači da odmah mora u zatvor. Prvo mora da primi presudu, a od tada u roku od osam dana sudija treba da napiše rešenje po kojem se okrivljeni šalje u zatvor sa tačnim datumom.

Sam Mamić može tražiti odlaganje zbog privatnih, porodičnih, poslovnih ili zdravstvenih razloga, ali ovde se postavlja pitanje da li može do odlaska u zatvor obavljati dužnost trenera Dinama.

Hoće li Dinamo preživeti hapšenje braće Mamić?

Ako se striktno poštuje Zakon o sportu Republike Hrvatske tu jasno piše da lice osuđeno na zatvorsku kaznu dužu od šest meseci ne može obavljati bilo kakvu funkciju u sportu. To znači da najkasnije u roku od osam dana Dinamo mora da raskine ugovor sa Mamićem, ističe "Sport klub". 

Što bi rekla ona stara srpska izreka, kako seješ, tako žanješ...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading