HOĆE LI SRBIJA UZVRATITI UDARAC?! Savićević PREKRŠIO SPORAZUM IZ 2006. i ZAVADIO "Sokolove" i "Orlove"!

Autor:

Sport

15.03.2021

18:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Davne 2006. godine Zvezdan Terzić i Dejan Savićević doneli su sporazum između Srbije i Crne Gore, ali džentlmenski dogovor dveju strana posle pogoršanja odnosa sve više pada u zaborav.

RepublikaFoto: Starsport
Selektor Stojković sa Dejanom Savićevićem

Te 2006. rastale su se ove dve države, pa je posle fudbalskog razvoda usledio neprijatan razgovor o tome ko će gde, i kako ćemo nadalje.

Tada su se svojevremeni predstavnik FSS i Savićević, čelnik crnogorskog saveza, dogovorili da neće biti "krađe" igrača, i da će se o svemu dogovarati kao gospoda.

Tada je najvrelija tema bio Mirko Vučinić, te da li će obući dres "Orlova", ali je Terzić i tadašnji FSS postupio gospodski, što im Crnogorci nisu uzvratili.

Mirko Vučinić mogao je da zaigra za Srbiju, ali su predstavnici FSS poštovali dogovor

Avaj, Savićević se svoje reči nije držao, pa sve učestalije prisustvujemo otimačinama poput ove najskorije, gde je Uroš Đurđević odlučio da zameni dres Srbije crnogorskim.

RepublikaFoto: Starsport
Uroš Đurđević samo je poslednji u nizu od momaka koje je Crna Gora vrbovala u svoje redove

Počelo je sa Filipom Stojkovićem i Mirkom Ivanićem, a sada posle Đurđevića još i Slobodana Tedića hoće da "prisvoje".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
I Filip Stojković (levo) i Mirko Ivanić odvedeni su iz tabora Srbije među "Sokolove"

Sada kada su "komšije" prve prešle crtu, hoće li Srbija uzvratiti, i da li ćemo među "Orlovima" u godinama koje dolaze viđati sve više momaka koji vuku poreklo iz Crne Gore?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vule

15.03.2021 21:52

Ovaj naduveni trebao bi da shvati kako je znao da skrati Terzicu ulazak u Crnu Goru Tako bi se i njemu trebalo uskratiti ulazak u Srbiji on je odgovoran za nesporazume. Izmedju dve reprezentacije. Neka ide na Kosovo nek vodi njihovu reprezentaciju. On ih je isto priznao kao i Milo