OGROMNI BUDŽETI, OVO IMA SAMO U SRBIJI: Pitali su Stanojevića o "večitom derbiju", trener Partizana PROGOVORIO o Zvezdi!

Autor:

Sport

14.03.2021

14:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strateg kluba iz Humske Aleksandar Stanojević izneo niz zanimljivih opservacija uoči sudara sa Zlatiborom.

RepublikaFoto: Starsport
Trener Partizana Aleksandar Stanojević

Fudbaleri Partizana u ponedeljak od 18:10 časova dočekuju Zlatibor u okviru 27. kola Superlige Srbije, a trener crno-belih Aleksandar Stanojević izjavio je da "parni valjak" ide utakmicu po utakmicu, bez razmišljanja o predstojećem "večitom derbiju".

Stanoje je poručio da je prirodno da dva najtrofejnija srpska kluba prave nizove pobeda, s obzirom na razliku u budžetu u odnosu na ostatak timova iz šampionata.

- Znamo obaveze i ciljeve. Pritisak je u Partizanu uvek prisutan, ne samo pred Zlatibor, moramo da se potvrđujemo i pobeđujemo. Što se tiče nizova, ne razmišljam o njima. Opterećen sam svakom narednom utakmicom, a serija pobeda mi ništa ne znači ako ne dobijemo još jednom - rekao je Stanojević, a potom se dotakao i svetkovine srpskog fudbala koja je zakazana za 7. april na "Marakani".

- Derbi je daleko. Niko ga ne spominje, niti o njemu razmišlja. Imamo još tri ligaške utakmice do gostovanja Crvenoj zvezi, još po tri reprezentativne, ko zna šta će biti do derbija. Ne bih o tome.

Partizanov strateg je svestan jačine "večitih rivala" u prvenstvenim okvirima.

U odnosu na ekipe iz naše lige imamo velike budžete. Samim tim, veliku razliku u mogućnostima. Ne znam da li su u drugim državama tolike razlike, da se dva tima toliko izdvoje. Možda je to kod nas razlog.

Što se tiče zdravstvenog biltena, protiv Zlatiboraca sigurno neće biti Filipa Stevanovića, dok su mogućnosti Saše Zdjelara i Slobodana Uroševića u ovom momentu upitne, s obzirom da su se tokom nedelje vratili treninzima, posle preležanog koronavirusa.

RepublikaFoto: Starsport
Na bolovanju - novi fudbaler Mančester sitija Filip Stevanović

Videćemo koliko će igrati. Nisu sto posto spremni, ali su uz ekipu, polako ih uvodimo. Generalno, u dobro smo ritmu i plašim se da ne ispadnemo iz njega, ako budemo mnogo menjali. Možda napravimo tri do četiri izmene u odnosu na prethodni duel. Teško da možemo više da priuštimo u ovom trenutku - zaključio je Aleksandar Stanojević.

Podsetimo, nakon 26 odigranih kola Partizan zaostaje devet bodova na tabeli Superlige Srbije za vodećom Crvenom zvezdom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading