"MITROGOL" O PIKSIJU, PROŠLOSTI I BUDUĆNOSTI: Čak i Partizanovci znaju da je najbolji ikada!

Autor:

Sport

12.03.2021

14:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Mitrović, napadač Fulama, rođen je 1994, kada je Piksi iz Olimpika prešao u Nagoju, ali su mu još tada svakakve priče pričali o novog selektoru Srbije. Sada je popularni "Mitrogol" progovorio o svojim očekivanjima i nadama za "Orlove", kao i o prošlosti koja ga još uvek progoni.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Mitrović u dresu Srbije

Fudbalska reprezentacija Srbije za tačno 12 dana počinje da krči svoj put ka Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine.

Jedan od ključnih igrača u timu Dragana Stojkovića Piksija u tom poduhvatu biće Aleksandar Mitrović, napadač koji je promašio presudni penal u sada već čuvenom meču protiv Škotske.

Srbija se posle tog promašaja oprostila od svih šansi da se nađe na Evropskom prvenstvu u leto 2021. godine, pa "orlovi" sada moraju da se fokusiraju na novi kvalifikacioni ciklus koji startuje 24. marta protiv Republike Irske.

Iako je od poraza od Škotske prošlo ravno četiri meseca, Mitroviću je to i dalje duboka rana.

- Mislim da pune tri noći nisam spavao posle utakmice sa Škotskom. Ubeđen sam da je to najgori trenutak u mojoj dosadašnjoj karijeri. Nemam nikakvu dilemu... - počeo je Aleksandar Mitrović u razgovoru za "Večernje novosti".

RepublikaFoto: Starsport
Fatalni promšaj protiv Škota i dalje ga progoni...

- Prihvatio sam odgovornost kada je selektor izdiktirao imena izvođača, verovao sam da mogu da dam gol, ali serija je prekinuta odmah posle mog šuta. Toliko smo želeli odlazak na Prvenstvo Evrope, a moj promašaj je sve to pokvario - oštar je prema sebi "Mitrogol".

Mitrović je najbolji golgeter novije generacije srpskih fudbalera i već u predstojećem ciklusu kvalifikacija bi mogao da postane najbolji strelac u istoriji naše reprezentacije, uključujući u to i staru Jugoslaviju. Ipak, taj promašaj protiv Škota će dugo pamtiti.

- Dugo sam patio zbog toga, a setio sam se i svog debitantskog gola protiv Hrvatske na istom tom stadionu, na tom istom golu. Ali, uveren sam da će u mom slučaju sve da dođe na svoje mesto. Sport i fudbal su takvi, puni pobeda i poraza, uspona i padova - dodaje on.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Srbije spremni su za nove pobede, poraze, uspone i padove sa Piksijem

Sada je na redu saradnja sa novim selektorom - legendarnim Piksijem.

- Rođen sam 1994. godine, kada je Piksi završavao ugovor sa Olimpikom i prešao u Nagoju. I danas su mi u ušima reči mnogih ljudi, pogotovo partizanovaca iz mog okruženja, koji tvrde da je Stojković naš ubedljivo najbolji igrač svih vremena. Ima i zavidno trenersko iskustvo, i verujem da će da osveži i unapredi igru reprezentacije. Sviđa mi se to što je selektor najavio da će Srbija igrati napadački fudbal - iskreno je zaključio Aleksandar Mitrović.

Može li Stojković da Mitroviću vrati preko potrebno samopouzdanje?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading