ŠPANCI POPUSTILI POSLE ŠIPTARSKIH PRETNJI! Španija dozvolila isticanje himne i zastave lažne države Kosovo!

Autor: Republika

Sport

11.03.2021

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Španije dozvoliće isticanje zastave i intoniranje himne kosovskoj fudbalskoj selekciji na meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine protiv španske reprezentacije, prenosi španski list Konfidensijal.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Španski fudbaleri će igrati protiv reprezentacije lažne države Kosovo

Utakmica između dva tima na progamu je 31. marta u Sevilji, a prevobitno je bilo saopšteno da će se meč odigrati bez obeležja tzv. Kosova, čiju jednostrano proglašenu nezavisnost Španija ne priznaje.

Nakon toga su usledile oštre reakcije Prištine, a predstavnici dva saveza složili su se da meč kvalifikacija bude organizovan u skladu sa protokolima i pravilima FIFA i UEFA.

Kako navodi Konfidensijal, isticanje državnih simbola i intoniranje himane ključno za normalizaciju odnosa zvaničnog Madrida i Prištine.

Uprkos činjenici što je dozvoljeno korišćenje državnih simbola tzv. Kosova, ministarstvo spoljnih poslova navodi da to ne menja politički stav Španije o tzv.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Liman država

31.03.2021 09:41

Reprezentacija Kosova,igrači Albanci??? Kako država ? Trebao je novinar da ga pita po čemu se prepoznaju u svetu kao "država" i da ga ukopa za vijeki vjekova