BRUTALNO IH PONIZILI: Španija odredila POSEBNA pravila za duel sa reprezentacijom lažnog Kosova!

Autor:

Sport

09.03.2021

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Španije 31. marta u Sevilji dočekuje lažno Kosovo u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Španije

Španija ne priznaje nezavisnost Kosova, pa je za ovu utakmicu sprelmila posebna pravila koju će gosti iz takozvane države morati da ispoštuju.

"Marka" navodi da je Ministarstvo inostranih poslova Španije odredilo da tzv. Kosovo ne sme da ima tretman suverene države.

Takođe, organizatori utakmice i komentatori u prenosu neće smeti da govore da Španija igra protiv Kosova, nego protiv ekipe s teritorije Kosova. Zastava tzv. Kosova ne sme da se prikazuje uz špansku, a himna neće biti navedena kao nacionalna himna Kosova, nego kao muzika koja predstavlja teritoriju Kosova.

Ovaj poznati list navodi da ovo neće biti prvi slučaj u Španiji da se dešava tako nešto.

Tokom Mondijala 1982. u Španiji, predstavnici argentinskih medija nisu smeli da govore Engleska na utakmici Nemačke i Engleske, zbog Foklandskog rata koji je okončan u junu te godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zoran

09.03.2021 21:24

Tako i treba da se ponasa svaka zemlja i nasi pojedini politicari ali i FSS treba da uce jos .... bravo za spance . A tek ce da ih ponize na terenu