KLUPA NAŠIH FUDBALSKIH KLUBOVA NESIGURNO RADNO MESTO: Tornado u Superligi RAZDUVAO 18 trenera!

Autor:

Sport

01.03.2021

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoje dve vrste trenera, oni koji su smenjeni i oni koji će to biti, kaže stara poslovica iz fudbalskih krugova u našoj zemlji.

RepublikaFoto: Starsport
Savo Milošević

Ove reči potvrdu su dobile ove sezone u Superligi Srbije jer su klubovi od starta prvenstva 31. jula prošle godine do danas promenili neverovatnih 18 trenera!

KAO NA TRACI

Domaće takmičenje nas iznenađuje iz dana u dan, a zanimljivo je da su čak tri tima od prošle nedelje bila u potrazi za novim rešenjima na klupi. Poslednji u nizu koji su se razišli sa svojim ekipama su Neško Milovanović (Mladost Lučani), Nenad Vanić (Bačka) i Radoslav Batak (Novi Pazar).

Zanimljivo je da su, na primer, Pazarci dobili trećeg šefa stručnog štaba ove sezone - Davora Berbera, dok su u Bačkoj Palanci rekorderi! Na stadionu "Slavko Maletin Vava" čeka se četvrti stručnjak, a odigrana su 24 kola!

Kada govorimo o klubovima koji dosad nisu menjali trenere, od njih 20, samo sedam veruje svojim stručnjacima već sedam meseci. To su Crvena zvezda - Dejan Stanković, Vojvodina - Nenad Lalatović, Metalac - Žarko Lazetić, Proleter - Branko Žigić, Voždovac - Jovan Damjanović, Javor - Igor Bondžulić i Spartak - Vladimir Buač. Najbolji primer vere u šefa stručnog štaba je Metalac, koji je potpisao novi ugovor sa Žarkom Lazetićem i on bi, prema ovom dogovoru, trebalo da ostane u Gornjem Milanovcu do 2024.

Sigurno postoji veliki broj razloga zbog ovolikog broja smena trenera od starta sezone, a svoj sud u razgovoru za Srpski telegraf dao je Milorad Kosanović (70), iskusni trenerski vuk.

PROMENJEN SISTEM

- Srušili smo sistem pre desetak godina. Počeli smo da proizvodimo trenere kao na traci, neregularno. Mnogi nisu ispunili uslove i završavaju svoje licence mimo protokola, imamo masu početnika. Uprave menjaju često trenere, a nikad ne gledaju u sebe - istakao je nekadašnji strateg Crvene zvezde za naš list.

Takođe, ne treba zaboraviti da je Superliga Srbije promenila model takmičenja zbog koronavirusa i na kraju ispada čak šest klubova. To nosi pritisak na veliki broj uprava jer gotovo trećina prvenstva strepi za opstanak i prostor za greške i kombinacije je minimalan.

RepublikaFoto: Starsport

TSC zbog smrti Saba promenio trenera!

TSC je novog trenera morao da traži zbog najtužnijih okolnosti - smrti Zoltana Saba 15. decembra prošle godine. Da nas nije prerano napustio, izgledno je da mu ovosezonski učesnik kvalifikacija za Ligu Evrope iz Bačke Topole ne bi tražio zamenu. Zato je na klupu TSC, kao iznuđeno rešenje, došao Mladen Krstajić, nekadašnji selektora reprezentacije Srbije, koji je tim preuzeo pred početak zimskih priprema.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading