MILION ZNAKOVA PITANJA U MADRIDU: Šta će biti sa Zidanom? Mbapeom? Majoralom? Ne zanima to Srbiju, VEĆ ŠTA SUDBINA SPREMA ZA LUKU JOVIĆA!

Autor:

Sport

28.02.2021

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šta se krije u neposrednoj budućnosti Real Madrida i Luke Jovića?

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ko će biti Benzemina zamena: Majoral, Jović, ili Mbape?

Pronašao se Luka Jović u Frankfurtu posle mučnih godinu i po dana noseći etiketu igrača za koga je Real platio 60.000.000 evra.

Počeo je opet da liči na strelca koji se svojim igrama preporučio Kraljevskom klubu, s tim da sada kod Adija Hitera nema glavnu ulogu već prednost ima Andre Silva, drugi strelac Bundeslige, iz Levandovskog, koji je mesto na vrhu liste strelaca poslednjih godina potpuno okupirao.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Andre Silva prvi je izbor Hitera u Ajntrahtu, tako da slika o Jovićevoj budućnosti uopšte nije jasna...

Joviću ponovo fale golovi, iako se u Ajntrahtu oseća mnogo bolje nego što je to bio slučaj u Realu. Bez recke je već mesec dana, odnosno nije tresao mrežu na pet vezanih utakmica iliti 180 minuta, s tim da je samo jednom u tom periodu bio starter. 

Podsetimo, Jović se u Ajntraht vratio na šestomesečnu pozajmicu bez prava kupovine, što znači da će u junu ponovo morati da se vrati u Madrid gde se baš i nije osećao dobro. Razlog više za brigu oko Jovićeve budućnosti probudio je madridski As koji u svom tekstu navodi da Real pravu zamenu za Karima Benzemu vidi u Borhi Majoralu!

Izdanak Realove škole igra odlično otkako je letos napustio Madrid i potpisao za Romu na dvogodišnju pozajmicu. U konkurenciji sa Benzemom, Jovićem i Marijanom španski napadač ima drugi najbolji učinak.

Francuz je trenutno na 17 golova u svim takmičenjima, što je gol na svakih 140 minuta (ukupno odigrao 2.386 minuta), dok je Španac u Romi na 11 pogodaka iliti jedan na 118 minuta (odigrao 1.296 minuta). 

Luka Jović je popravio učinak otkako se preselio u Ajntraht, pa je tako od situacije da nije mogao da zatrese mrežu 208 minuta, došao do toga da je u Nemačkoj triput bio strelac za 442 minuta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jović je od povratka u Nemačku već postigao tri pogotka

To je gol na svakih 147 minuta. Marijano Dijaz ima najslabiji učinak i u listu strelaca upisuje se prosečno na 474 minuta.

Gledajući učinak na nivou države, Borha Majoral je trenutno na vrhu liste španskih napadača po prosečnom učinku. Za nijansu je bolji od Đerarda Morena (gol na 119 minuta), a znatno je ispred Rođera Martija i Alvara Morate (po 142 minuta) i Mikela Ojarzabala (gol na 173 minuta).

Dobre igre u dresu Vučice približile su Majorala dresu španske reprezentacije za sledeće okupljanje u martu, na startu kvalifikacija za Mundijal u Kataru.

Zato se u Madridu nadaju da bi Majoral već ovog leta mogao da se vrati i postane legitimna rezerva Benzemi. 

Borha Majoral je s Romom potpisao ugovor o pozajmici na dve godine i Vučica ima opciju da ovo i leta 2022. godine aktivira otkupne klauzule na 15.000.000, odnosno 20.000.000 evra, prenosi "Mozzartsport".

Španac je s Realom pre selidbe u Rim produžio saradnju do juna 2023. godine, pa nije jasno gde tačno stoji kada je vernost u pitanju.

U javnosti se mesecima šuška o Realovim planovima da ovog leta dovede Kilijana Mbapea, ali gotovo svake sedmice izlaze novi detalji - od toga da Real nema para da završi posao, preko toga da će Mbape da produži ugovor, do toga da će otići u Liverpul i čak da će potpisati za klub koji mu bude garantovao da neće igrati centarfora i desno krilo... Ideja za leto 2022. 

Majoralova pozicija u Romi najviše zavisi od samog kluba.

S druge strane, Jovićev dalji angažman u Realu biće u direktnoj korelaciji s Zidanovim trenerskim statusom. 

RepublikaFoto: Tanjug/Ap/Starsport
Jovićeva sudbina usko je povezana sa Zidanovom

Zidan je često u javnim izlaganjima branio srpskog napadača, ali je u međuvremenu izgubio veru u njega, prvenstveno iz razloga što je Real dosta trpeo u napadu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading