ČETIRI MILANA UBIŠE MILAN: Borjan NASMEJAO SRBIJU opaskom u intervjuu, PA OBEĆAO LAVOVSKU BORBU protiv "rosonera"!

Autor:

Sport

17.02.2021

14:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapiten Crvene zvezde nasmejao je sportsku javnost u Srbiji tokom intervjua uoči nastavka avanture u Ligi Evrope.

RepublikaFoto: Starsport
Četiri Milan srušiće Milan, smatra Borjan!

"Rosoneri" će 18. februrara odmeriti snage sa Zvezdom, ali će pre toga Milan morati da se izbori sa - četiri Milana!

- Mi imamo u ekipi četiri Milana, ima nas više, pa neka to presudi za pobedu - našalio se Borjan na početku razgovora sa "Sportskim žurnalom".

Očekivanja kapitena su umerena, ali je plan jasan - ne primiti gol na domaćem terenu.

- Uvek je bitno u nokaut fazi da se ne primi gol na domaćem terenu, ali ne možemo da ulazimo u meč protiv bilo koga sa jedinom ambicijom da nam mreža ostane mirna. Igra se prvih 90 minuta, sve je otvoreno i naravno da želimo da pobedimo. Videli smo i protiv CSKA da 0:0 nije nikakva garancija, takođe u ovoj fazi Lige Evrope - dodaje Srbin sa kanadskim pasošem.

PIOLI SE PRERAČUNAO KADA JE POTCENIO ZVEZDU

Pre nepunih mesec dana trener Milana Stefano Pioli govorio je o gostovanju u Sarajevu. Na taj način je neprijatno iznenadio zvezdaše.

- Rekao sam tada da ćemo učiniti sve da trener Milana zapamti Beograd i Zvezdu. Naravno, pokušaćemo to da ostvarimo pobedom. Sigurno je da nije hteo da nas potceni, napravio je lapsus - komentar je Borjana.

Savladala je Zvezda na Marakani Liverpul, čime je šokirala svet, pa bi još jedan trijumf podjednakom jačinom odjeknuo.

Znate me dobro, uvek sam optimista i radujem se utakmicama sa velikanima evropskog fudbala. Broj titula šampiona Evrope sve govori o Milanu, ali i Zvezda ima taj pehar i dobro znamo koliko veliki klub predstavljamo - nastavlja Borjan-optimista.

RepublikaFoto: fkcrvenazvezda
Večni optimista veruje da Zvezda može da prođe Milan u Ligi Evrope

Milan, ipak, ne dolazi u Beograd kao lider Serije A, iako je sve do prošlog kola i kiksa protiv Specije bio prvi.

Mnogi smatraju da to nisu dobre vesti za Zvezdu, pošto će imperativ pobede biti još veći za "rosonere", ali šta o tome misli Borjan? 

Tražiće reakciju celog tima, tako je u velikim klubovima, ali i da su pobedili Speciju ne bi u Milanu prišli opušteno utakmici sa nama. Oni će se baviti njihovim problemima, a na nama je da budemo na nivou koji može da nam donese dobar rezultat. Mnogo smo prošli i borili se da bismo imali zadovoljstvo da smo u nokaut fazi UEFA takmičenja, sada je prilika da nastavimo da se borimo i uživamo u isto vreme - smatra on.

 

 

 

Borjan je na prethodnih 13 utakmica, deset takmičarskih i tri prvenstvene, primio samo jedan gol - u Novom Pazaru, pa igra u odbrani raduje Zvezdinog Milana.

Znači nam što u drugoj polovini grupne faze Lige Evrope nismo primili gol, defanzivna stabilnost i taktika disciplina donela nam je važnu pobedu u Belgiji - dodaje on.

Mario Mandžukić i Zlatan Ibrahimović opcije su u napadu Pijolijevog tima, ali koju opciju Borjan preferira?

Milan ne može da izvede loš tim, nema slabih u ekipi koja ima takve rezultate u prvenstvu Italije. Videli smo koliko su ozbiljno pristupili Ligi Evrope, osvojili su prvo mesto ispred kvalitetnog Lila. Znamo da je dugo tema hoće li da igra Ibrahimović ili ne, a mi se spremamo za obe varijante. Ako se nađe na terenu, nema straha, imamo iskustvo protiv zvezda svetskog fudbala - hrabro ističe Snežin muž.

RepublikaFoto: Starsport
Snežana Borjan bez sumnje će bodriti supruga protiv Milana, bilo sa stadiona ili pored malog ekrana

Ukoliko eliminiše Milan, Crvena zvezda bi u osmini finala Lige Evrope mogla da ima i slabijeg rivala nego što su "rosoneri". Blizina derbija sa Interom i potom gostovanje Romi posle Zvezdinog gostovanja na San Siru razlozi su da šanse crveno-belih skoče.

Nisam se šalio kad sam u januaru 2018. rekao da možemo do završnice Lige Evrope, jer se ispostavilo da smo tesno i prilično nesrećno ispali od CSKA. Uvek moramo da verujemo u velika dela, takva je i atmosfera u našem timu. Da sam imao negativan stav pri dolasku u Zvezdu, ne bih ni stigao do ovog nivoa - zaključio je Milan Borjan.

RepublikaFoto: Starsport
Jednom je verovao da mogu do završnice, pa je ispao od CSKA, ali se sada nada Borjan većem uspehu

Prva utakmica u nastavku Lige Evrope na programu je 18. februara, kada ćemo saznati da li Borjan i kolege mogu da dostignu novi nivo u Evropi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading