DEJAN STANKOVIĆ U RAZGOVORU ZA "GAZETU": ZNAM KO NAM JE NAJVEĆA PRETNJA, ponovio bih igrački put - ZVEZDA, LACIO, INTER!

Autor:

Sport

17.02.2021

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ime Dejana Stankovića na usnama je mnogih ljubitelja fudbala u Italiji, pošto će legenda Intera na megdan njihovim gradskim rivalima, Milanu, u nastavku Lige Evrope.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dejan Stanković dao je intervju Italijanskim medijima uoči susreta sa Milanom u Ligi Evrope

Trener Crvene Zvezde dao je intervju "Gazeti delo Sport", u kojem je obećao svom bivšem klubu Interu da će propisno namučiti "rosonere" pred milanski derbi sledeće nedelje.

Član legendarnog tima "nerazura" koji je pet godina dominirao italijanskim fudbalom, osvojio "tripletu" i još 12 drugih trofeja, takođe je istakao da je on Zvezdino dete i da je veoma ponosan što je dobio priliku da vodi prvi tim sa klupe, ali i da bi voleo da kao trener ponovi igrački put: Zvezda, Lacio, Inter.

Stanković sa Sinišom Mihajlovićem tokom igračkih dana

Na provakativno pitanje kada bi imao jednu bonus-pobedu da iskoristi u derbijima sa Milanom, u četvrtak sa Zvezdom ili u nedelju sa Interom, Deki je posle kratkog razmišljanja kroz smeh odgovorio:

- Iskoristio bih ga sutra, ali ne zato što nisam zaljubljen u Inter, nego zato što je prvenstvo dugačko a u Ligi Evrope nisu dozvoljene greške - jasan je Stanković.

RepublikaFoto: Starsport
Magičnu "bonus-pobedu" Stanković bi, logično, iskoristio 18. februara, kada se sastaju Zvezda i Milan

Govoreći o utakmici sa Milanom, Stanković je pohvalio svog starijeg kolegu Stefana Piolija i definisao poraz od Specije kao normalan incident u pohodu jednog velikog tima na trofeje.

- Igraćemo protiv veoma jakog i kvalitetnog tima, predvođenog odličnim trenerom. Pioli ubira plodove velikog rada koji je počeo kada je izgledalo da je na korak od otkaza - dodao je svojevremeni saigrač Siniše Mihajlovića, Havijera Zanetija, Kambijasa, Ibre i mnogih drugih kultnih figura Interove zlatne generacije.

Rad Stefana Pijolija, posebno u teškim uslovima, posebno poštuje

Po Stankoviću, najjači kvalitet "rosonera" je njihov direktni stil igranja i individualne karatkeristike pojedinih igrača.

- Leao, Rebić, Kastiljeho, Zlatan, Čalhanoglu, Kesi koji je pakleni igrač, i pre svega Teo Ernandez koji je jednako važan igrač za Milan kao što je za nas bio Majkon u sezoni kad smo osvojili tripletu - zapazio je popularni Deki.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Teo Ernandez u Milanu igra ulogu koju je Majkon u sastavima Intera svojevremeno, smatra Deki

Ibrahimovića smatra legendom, kao i pravim primerom za mlade fudbalere.

- Ibra je profesionalac za primer. Što je veći nivo i ulog u igri on postaje sve zagriženiji i posledično podiže kvalitet igre i motivacije svojih saigrača. Zato je i sa 39 godina i dalje broj 1 - kaže Stanković.

 

 

 

Inter već 11 godina čeka titulu prvaka Italije, ali trener Zvezde veruje da je ovo njihova godina, pa da će crno-plavi deo Milana slaviti na kraju sezone.

- Inter je sada gospodar svoje sudbine i to što ne igra u Evropi je prednost u trci za titulu. Želeo bih da moja Zvezda dobro izmori Milan pred derbi - smatra on.

RepublikaFoto: Starsport
Nada se Deki da će njegova Zvezda propisno namučiti Milan pred gradski derbi

Filip i Aleksandar Stanković, Dekijevi sinovi, krupnim koracima koračaju ka slavi u dresu u kojem im se otac proslavio kao zvezda svetske klase, što njihovog oca posebno raduje.

- Veoma sam zadovoljan što Filip ima priliku da trenira u prvom timu sa Handanovićem, svojim idolom. Svaki dan uči i napreduje pored njega. Tu je i Aleksandar, on ima 15 godina. Pre svega obojica moraju da nastave da budu dobre osobe, a da bi uspeli u fudbalu, moraju puno i posvećeno da rade. Nema poklona ni protekcije, ako želiš da budeš uspešan - zaključio je Dejan Stanković u razogovoru sa "Gazeta delo Sportom".

RepublikaFoto: instagram.com/ marko_pantelic_9
Marko Pantelić (levo), Filip Stanković (sredina), Dejan Stanković (desno)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading