DIJEGO STIŽE U PARTIZAN: Miljenik "Grobara" ŠIRI CRNO-BELU MREŽU, NAJAVIO SENZACIJU!

Autor:

Sport

03.02.2021

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odgovor za većinu navijača Partizana na pitanje "Ko je bio najbolji stranac u Partizanu od početka ovog veka?" najčešće je Almami Moreira. Nisu ga zaboravili navijači Partizana, a nije ni Portugalac njih, pa se u razgovoru za srpske medije dotakao raznih tema, uključujući i jedne koja će izazvati ekstazu na crno-beloj strani Topčiderskog brda.

RepublikaFoto: Starsport
Almami Moreira najavljuje dvostruku pomoć za Partizan!

Za početak je Moreira govorio o treneru Stanojeviću, pod čijom je palicom bio tokom svog mandata u Partizanu od 2007. do 2011.

Kada je otišao mnogi su nagađali da je upravo loš odnos sa šefom struke bio razlog, ali Portugalac sada razjašnjava da to uopšte nije istina, te da smatra da je Stanojević pravi čovek da crno-belima vrati titulu.

Stanojević i ja se nismo razišli u lošim odnosima. Nismo prijatelji, ali nismo ni neprijatelji. Neke stvari nisu funkcionisale dobro u početku, na relaciji trener-igrač, ali razgovarali smo kao odrasli ljudi i rešili sve nesuglasice. Posle toga imali smo normalnu komunikaciju. Nismo neprijatelji. Štaviše, želim mu svu sreću na klupi Partizana i da vrati Partizan tamo gde mu je mesto, na čelo tabele, da mu donese trofeje - počeo je Moreira u razogovoru sa "Informerom".

RepublikaFoto: Starsport
Sa Stanojevićem, uprkos tvrdnjama medija i drugih, nema apsolutno nikakav probleme

Većina "Grobara" smatra da je iz Partizana otišao prerano, pa sada objašnjava kako i zašto se to desilo.

- Stvar je prosta, meni je iz kluba saopšteno da više nisam poteban. Da sam slobodan da idem. Bio sam šokiran, nisam želeo da idem, već da završim karijeru u Partizanu i da možda posle toga ostanem da radim u klubu. Bio sam neprijatno iznenađen, ali rekli su mi da sam slobodan da idem. Posle toga sam rekao OK. Šta je trebalo da uradim? Šta sam mogao? To je kao u braku, ako žena kaže ne volim te više i želim da odem, šta možeš? Ništa, prihvatiš to i ideš dalje. Ja sam se pomirio s tim da me više ne žele, razmotrio druge opcije i na kraju otišao u Kinu. To je cela priča i čitava istina - iskren je momak rodom iz Gvineje-Bisau.

Tada je Partizan dominirao, on je bio bitan deo te faze u Humskoj, pa ga sada barem raduje što svakog novog obećavajućeg stranca u Beogradu definišu kao "novog Moreiru".

To je velika čast. Srećan sam što je tako. Najbolje godine karijere provereo sam u Parrizanu. Bile su to stvarno fantastične sezone. Osećao sam veliku ljubav i podršku od navijača, a i ja prema njima gajim ljubav i ogromno poštovanje. Iz moje fudbalske karijere najviše mi nedostaje Partizanov stadion i ona atmosfera. Kad bih mogao da opet proživim neke trenutke iz karijere, samo bih se vratio 10 godina unzad u vreme dok sam igrao u Partizanu. Tu sam proživeo neke zaista magične momente. Titule, pobede, igranje u evrokupovima, jedan od najdražih golova mi je onaj u derbiju u poslednjim trenucima meča - nastavio je on.

RepublikaFoto: Starsport
Kada god neki stranac stigne u Partizan, odmah ga porede sa Moreirom, što on smatra komplimentom

Almami je postao skaut kada je okačio kopačke o klin, pa najavljuje poslovni odnos sa crno-belima, kojima se nada da će dovesti pregršt afričkog talenta.

- Pre oko godinu dana moj partner i ja počeli smo aktivno  da se bavimo skautingom. Imamo školu fudbala u Africi, u Gvineji Bisao i Zelenortskim ostrvima, a počeli smo da radimo sa mladim igračima. Sa veoma mladim momcima, kojima pružamo sve neophodne uslove da serazvijaju i da napreduju. To su momci od 16-17 godina. Naš cilj je da oni počnu u Portugalu. U ovom trenutku nemam fudbalera da preporučim Partizanu, jer on traži top klasu, vrhunske igrače, a ja sad imam mlade momke. Možda za koju godinu, tj. tad sigurno, imaću odlične igrače i imaću šta da ponudim Partizanu - nada se Moreira.

 

Za kraj je ostavio najbolje, pa najavluje veliko pojačanje: Još jednog Moreiru u crno-belom dresu!

- Dijego je ubica! Nadam se da će biti bolji od mene. Svima koji me pitaju to kažem i stvarno ne očekujem ništa manje od njega. Ko zna, možda će doći u Partizan, jer mnogo voli taj klub. Rekao mi je da će igrati u Partizanu. Ja kažem zašto da ne. To bi bilo sjajno i za tebe i za klub, a meni bi srce bilo puno, bio bih veoma ponosan. Ko zna, videćemo - Istakao je za kraj Almami Moreira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading