"SOKO" KONAČNO PREDSTAVLJEN U LJUTICE BOGDANA: Najzad je gotovo, ZVEZDA DALA JEDANESTICU NAJZVUČNIJEM POJAČANJU!

Autor:

Sport

02.02.2021

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Filipo Falko sada je i zvanično fudbaler Crvene zvezde.

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Filipo Falko i zvanično je potpisao za Crvenu zvezdu

Italijan je stigao u Beograd, gde je danas predstavljen medijima.

Ovaj svestrani veznjak stigao je iz Lećea, pa se "Delijama" već urezao u srce poznjavanjem Zvezdine istorije. 

Odlično sam dočekan. Poznavao sam istoriju kluba, ali nisam očekivao ovako toplu dobrodošlicu. Momci su me izvanredno primili i u Turskoj sam bio oduševljen kada sam došao u klub - počeo je Falko.

 

 

On će na Marakani nositi broj 11, a za duel sa Milanom je, kako kaže, veoma naoštren.

Kvaliteti srpskog fudbala su jasni, znam da je vrlo visok nivo. Kao mali sam gledao i posmatrao srpske igrače, najviše se divim Dejanu i kao igraču koji je velike uspehe napravio u Interu i sve osvojio. On je taj mentalitet koji je napravio u Italiji doneo i ovde. Da, Kesija poznajem iz Ćezene. Imam vrlo visoko mišljenje o njemu i drago mi je da je završio u Milanu. Siguran sam da ćemo nas dvojica biti veliki protivnici na terenu kada se budemo na njemu našli - dodao je on.

RepublikaFoto: Starsport
Istorija crveno-belih dobro je poznata italijanskom "Sokolu"

Filipo je 1992. godište, tehnički je veoma jak, pa čak može da nastupa i na tri različite pozicije u veznom redu.

Ugovor je potpisao do 2023. godine, ali se sa bivšim klubom nije lepo rastao. 

Nisam se lepo oprostio sa bivšim timom i razočaran sam jer sam odrastao u tom timu i radio velike stvari sa njima. Ali neću više da razmišljam o tome i hoću da se usredsredim na rezultate sa svojim novim timom - bez previše detalja objasnio je Falko.

O sunarodniku Dijegu Falćineliju ima samo reči hvale, pa je još i objasnio zašto je izabrao broj 11.

- Dijega poznajem od ranije i jako ga cenim kao kolegu i saigrača, nadam se da ćemo se lepo uklopiti. Što se tiče broja dresa, 11 sam uzeo jer broj 10 nosi Katai, a 20 je zauzet. Tako da sam uzeo 11. jer je to datum mog rođenja - nastavio je "Soko" sa "čizme".

 

 

Za akciju je spreman u što kraćem roku.

Što se tiče moje kondicije, ja sam sve vreme trenirao. Nisam igrao utakmice, ali sam fizički spreman. Nadam se da ću brzo ući u ritam. Nije moje da kažem koja je moja vrednost, već da dobro igram i da se dobro zabavim. Ozbiljan sam čovek, profesionalac i volim svoj mir - rekao je Falko.

Komplimenti koje dobija u poslednje vreme na račun svoje igre samo su mu dodatna motivacija.

- Naravno da mi komplimenti predstavlju podstrek. Mnogo sam uložio u svoju igru prethodnih godina da bih došao do tih kvaliteta. Uvek i svuda sam davao sve od sebe na terenu. Fudbal je za mene uvek bio fudbal, zabava, i nadam se da će moj fudbal zabaviti publiku - priča Italijan.

 

 

 

Za kraj se dodatakao i "večitog" derbija.

- Znam za rivalitet Zvezde i Partizana, znam da je to jedan od najvažnijih srpskih klubova. Ponosan sam što ću uskoro igrati taj meč i znam da je Partizan poznat u Italiji i da je to klub koji je poznat u čitavom svetu - zaključio je Filipo Falko na predstavljanju u Crvenoj zvezdi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading