ĐURO, SRBENDO! Momak iz Like oduvao Hrvate, IGRAĆE ZA SRBIJU I ZVEZDU!

Autor:

Sport

02.02.2021

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đulio Đekić zaista je specifična sorta.

RepublikaFoto: Starsport
Juniori Srbije dobili su veliko pojačanje u obliku Đuro Đekića!

Momak koga od mila zovu Đuro rođen je 2005. godine već se urezao u srca Srba i svih poštovalaca našeg fudbala, i to tako što je odbio državu u kojoj je rođen i odlučio da zaigra za našu reprezentaciju!

Nasovnice u Hrvatskoj napadaju ovog ultra-talentovanog fudbalera na svakom koraku, što samo ukazuje na to je doneo pravu odluku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đekić neće biti deo budućnosti Dinama iz Zagreba, već Crvene zvezde

Đekići su Srbi iz Like, iz mesta Gračac gde je i, a gde je za Velebit napravio i prve fudbalske korake.

Vikendima je igrao za mlađe kategorije, a radnim danima bio sa roditeljima i pohađao školu u Gračacu. Ubrzo se i cela porodica Đekić preselila u Zagreb, kada su Dinamovi skauti sa nepunih sedam godina primetili Đuru i njegove veštine.

Klub ga nije adekvatno koristio iako je bio registrovao, pa ga je potom prosledio u Lokomotivu, odakle  će Đekić preći u Crvenu zvezdu.

- Bilo mi je sjajno u Dinamu. Prešao sam u Lokomotivu, a sad sam dobio poziv za kamp kadetske reprezentacije Srbije u Staroj Pazovi - istakao je vunderkind.

Njega su u Osijeku primetili skauti Srbije, pa je posle razogovora sa roditeljima i selektorom Mirkom Bunjevčevićem odlučeno da je Srbija u njegovoj budućnosti.

- Pružili smo ruku selektoru Srbije Mirku Bunjevčeviću, ne bi bilo u redu da pogazimo dogovor. Đuro je odlučio da igra za reprezentaciju Srbije - kaže Goran Đekić, Đuliov otac.

 

 

 

Iako Đuro ima sve do debija za A selekciju prava da menja reprezentaciju, deluje kao da je Đekić pronašao svoj dom, pa da će na Marakani žariti i paliti kako u dresu Zvezde, tako i sklopu "Orlova".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading