FSS ODABRAO SELEKTORA: Čeka se samo sudbonosno DA!

Autor: V. Z.

Sport

12.01.2021

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovi" krajem januara putuju na turneju po Americi, dok ih u martu očekuje start kvalifikacija za SP.

RepublikaFoto: Starsport
Reprezentativci Srbije

Pred nama je ključna nedelja! Svima dobro poznata epidemiološka teza, koja je, ispostaviće se, postala aktuelna i na Terazijama 35, gde čelnici Fudbalskog saveza Srbije već nedeljama pokušavaju da privole legendarnog Dragan Stojkovića Piksija da preuzme nacionalni tim.

Matematika je jasna. Na putu realizacije tog posla stoji samo jedna prepreka, a to su finansije. Uskoro će mesec otkako Srbija nema selektora nakon što je posle debakla sa Škotskom s te funkcije smenjen Ljubiša Tumbaković.

ŽELJE I OČEKIVANJA

Želje i očekivanja odgovornih u kući fudbala su jasne i nedvosmislene, Piksi je kandidat broj jedan, što je u nedavnom obraćanju javnosti poručio potpredsednik Marko Pantelić, inače ovlašćeno lice od Izvršnog odbora FSS da pripremi analizu i kadrovska rešenja oko angažovanja novog kormilara A reprezentacije.

RepublikaFoto: Starsport
Marko Pantelić

- Očekujemo narednih dana Stojkovićev odgovor, nadamo se pozitivan. Srbija hoće Piksija, odluka je samo na njemu - rekao je pre nedelju dana Pantelić.

Nezvanično, Piksiju je dat rok od sedam dana da se izjasni i preseče, ali je sada on produžen u nedostatku boljih rešenja.

Bivši trener Nagoje i Gvangžu rič end forsa je, navodno, odbio ponudu od 825.000 evra jer bi u tom slučaju ostao bez garantovanih azijskih miliona. Inače, Piksiju po slovu ugovora sa Gvangžuom, na čijem je platnom spisku i nakon raskida ugovora, pripada basnoslovnih 5.300.000 evra, što je suma kojoj Fudbalski savez Srbije ne može da parira. Očekuje se da u narednim danima tri strane pronađu zajednički jezik, a da Stojković bude finansijski zadovoljen i preuzme nacionalni tim.

RepublikaFoto: Starsport
Prvi pik FSS - Piksi

DVE MOGUĆNOSTI

Jedna od teorija glasi i da bi FSS mogao da plati razliku koje bi se Piksi eventualno odrekao u Kini. Za to vreme, kao alternative se pominju još i Vladan Milojević i Savo Milošević.

Fudbalska Srbija nestrpljivo iščekuje epilog sage oko novog selektora pošto "orlovi" krajem januara putuju na turneju po Americi, gde je planirano da reprezentacija sastavljena od fudbalera iz Superlige odigra mečeve protiv domaće SAD i Dominikanske Republike. Već u martu naš tim započinje novi ciklus kvalifikacija protiv selekcija Portugala, Irske, Luksemburga i Azerbejdžana za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading