JEZIVE VESTI IZ ITALIJE: Đenaro Gatuzo ima smrtonosnu bolest!

Autor:

Sport

10.01.2021

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Napolija Đenaro Gatuzo već nekoliko nedelja nosi povez na očima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đenaro Gatuzo

Svi su mislili da je "Rino" ogrebao oko ili da mu je nešto upalo, ali niko nije ni sanjao koliko je to zapravo opasno. Zapravo je u pitanju bolest s kojom se trener bori već duže od decenije!

U pitanju je miastenija gravis, jedna od autoimunih bolesti koja čini da imunitet greškom napada zdravo tkivo.

Poremećaj je neuromuskularni, što znači da izaziva slabost u mišićima koje telo koristi za kretanje, ali se najpre manifestuje u mišićima očne duplje. U težim slučajevima ova hronična, progresivna bolest može biti čak i smrtonosna, ali je Gatuzo objavio da je oblik od kojeg on pati lakši.

- Videti duplo, to je veoma neprijatno i teško. Deluje mi da poslednjih nedelja nisam bio 'sav svoj' i mislim da je to i tim osetio, da su igrači zbog toga propatili - otkrio je Gatuzo.

Kako prenose italijanski mediji, ovo je već treći put da se trener Napolija bori sa veoma izraženim simptomima. Prvi put je taj problem imao još kao igrač Milana, kada je zbog miastenije odsustvovao sa terena dva meseca

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading