Artetini dani odbrojani: Španac se protiv Barnlija BORI ZA POSAO, a javnost VEĆ PRONAŠLA ZAMENU!

Autor:

Sport

13.12.2020

20:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Arsenal bije bitku sa Barnlijem u 12. kolu Premijer lige. Ukoliko izgbubi, posao Mikela Artete mogao bi da bude pod znakom pitanja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Arsenala mogli bi da ostanu bez trenera u slučaju neuspeha protiv Barnlija

Kada su "Tobdžije" izabrale bivšeg pomoćnika Pepa Gvardiole kao zamenu za Unaja Emerija, bili su spremni da budu strpljivi sa njim, ali 14. mesto u dosadašnjem toku sezone nije ni blizu zadovoljavajućeg za posrnulog giganta, pa bi Španac u slučaju da ne ostvari pobedu protiv Barnlija mogao da se nađe bez trenerske fotelje.

Londonski klub pod njegovom palicom veoma je loš ove sezone, pa na 11 mečeva ima čak šest poraza. 

Opasna zona udaljena je svega četiri poena od njih, što je alarmantno za klub te veličine.

 

Imajući sve to u vidu, mediji su uveliko počeli da spekulišu o njegovoj zameni, pa se nekoliko imena provlače kao glavni kandidati.

Pominje se Maurisijo Poketino, iako se veruje da bi on pre preuzeo Mančester junajted u slučaju da Solskjer dobije otkaz nego Arsenal, kao i asortiman menadžera sa Ostrva, uključujući čak i dugogodišnjeg kapitena Liverpula Stivena Džerarda, ali je ubedljivi favorit bivši trener Juventusa Masimiliano Alegri.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dugogodišnji trener Juventusa Maks Alegri favorit je za klupu Arsenala

Alegri je sa velikim uspehom vodio "staru damu" od 2014. do 2019. godine, osvojivši nekoliko duplih kruna i Seriju A u svakoj sezoni, pa je možda upravo njegov pedigre stvar koja fali Arsenalu na trenerskoj poziciji. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading