Preminuo slavni fudbaler "Azura": ITALIJA OPLAKUJE LEGENDU ROSIJA!

Autor: Marija Stefanović

Sport

11.12.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

As koji je svojoj zemlji doneo titulu na Svetskom prvenstvu 1982. preminuo u 64. godini posle duge i teške bolesti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Preminuo je Paolo Rosi...

Italijani su u šoku, pošto je Paolo Rosi je izgubio u najvažnijoj utakmici!

Legendarni fudbaler preminuo je u 64. godini nakon duge i teške bolesti. Nekadašnji napadač je još jedna velika fudbalska legenda koja je napustila ovaj svet posle Dijega Maradone.

Bivši igrač Juventusa i Milana se proslavio tokom Svetskog prvenstva 1982. u Španiji, gde je sa šest golova odveo "azure" na krov sveta i postao heroj nacije. On je tad osvojio Zlatnu kopačku, kao najbolji strelac turnira, ali i Zlatnu loptu, kao najbolji igrač Mundijala.

OTIŠAO PRE TRENERA

Rosijeva supruga Federika Kapeleti istakla je da se legendarni fudbaler nije predavao do samog kraja.

- Pokazivao je veliku želju za životom, čak i u poslednjim trenucima. Nije želeo da se preda i uvek je verovao da će pobediti bolest. Hvala svima koji su nam pomogli u teškim trenucima i koji su bili iz nas - kazala je Rosijeva supruga.

Odlazak Paola posebno je pogodila njegovog bivšeg trenera Đovanija Trapatonija (82), s kojim je osvojio Kup šampiona 1985. u Juventusu.

- Igrači ne bi trebalo da odu s ovoga sveta pre svojih trenera. Zbogom, Paolo - poručio je Trapatoni.

Od Rosija se oprostio i bivši kapetan Milana Franko Barezi. On je na društvenim mrežama poručio da će Italija uvek pamtiti svog heroja.

- Velika tuga! Ti si ostvario snove svih Italijana i uvek ćeš ostati u našim srcima. Legende nikad ne umiru - poručio je Barezi.

ANTRFILE

Rosi: Beograd je fenomenalan!

Legendarni fudbaler Paolo Rosi je veoma voleo Srbiju. On je posetio našu zemlju 2016. i tad je istakao da je veoma uživao u Beogradu.

- Ovaj grad vidim drugačijim očima nego kad sam bio fudbaler i putovao po svetu. Obišao sam glavne ulice, video tvrđavu, izašao s prijateljima na večeru na reci. Ma bilo je fenomenalno i prelepe utiske nosim u Italiju - poručio je Rosi.

POMILOVAN DA POBEDI

Međutim, Rosi nije uvek bio omiljen kod Italijana. Čak je i privođen zbog klađenja jer je, navodno, bio umešan u nameštanje utakmica u aferi "totonero". On nije priznao krivicu. Iznenada, zabrana mu je skinuta posle dve godine, pa se Paolo pridružio "azurima" taman pred početak takmičenja i odveo ih do Zlatne boginje. Zato se proneo glas da je Rosiju kazna skraćena upravo da bi mogao da bude deo čuvene generacije i da Italiji donese titulu prvaka sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading