UEFA u Pariz poslala PSIHIČKI LABILNOG RUMUNA SUDIJA RASISTA HTEO DA SE UBIJE!

Autor:

Sport

10.12.2020

04:11 >> 18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sebastijan Koltesku, čovek koji je izazvao skandal na meču Lige šampiona tako što je na meču PSŽ - Bašakšehir Pjera Veba nazvao "onaj crni", 2008. godine hteo je da skoči sa 10. sprata zgrade.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sebastijan Koltesku, rumunski sudija-rasista

Rumun Sebastijan Koltesku (43) upisao se u anale evropskog fudbala kao jedini arbitar zbog kog je prekinut neki meč Lige šampiona.

Postao je omražena osoba na planeti pošto je u 13. minutu utakmice između PSŽ i Bašakšehira u Parizu za pomoćnika turskog tima i nekadašnjeg reprezentativca Kameruna Pjera Ahila Veba rekao "ovaj crni".

Završilo se tako što su se iz Bašakšehira pokupili sa terena i nisu hteli da završe meč. Turci u tim trenucima verovatno nisu imali pojma da imaju posla sa čovekom koji je svojevremeno dvaput pokušao hteo da se ubije!

Poslednji meč sudio našem TSC

U aktuelnoj sezoni Sebastijan Koltesku sudio je samo jedan internacionalni meč, koji će definitivno pamtiti kao poslednji u kom je držao pištaljku. Bio je to meč kvalifikacija za Ligu Evrope u kom je naš predsetavnik TSC savladao Petrokub u Moldaviji sa 2:0.

Prvi put 2008. godine. Koltesku je godinu dana ranije skinut sa liste rumunskog saveza, nije dobijao da sudi čak ni mečeve druge lige. Zbog svega je pao u depresiju koja je kulminirala tako što je pokušao da skoči sa desetospratnice.

- Bio sam u stanu, ljut, i nisam hteo nikoga da vidim. Pozvao sam porodicu i rekao im da ostanu mirni, ali ipak su došli kod mene i provalili u stan. Došli su policajci, hitna pomoć i vatrogasci. To me je razljutilo i otišao sam na prozor. Rekao sam im da ne želim publiku i onda su otišli - ispričao je svojevremeno Koltesku.

Nakon toga dodeljena su mu dvojica psihologa i proglašen je normalnim.

Mbape tražio glavnom sudiji da isključi Kolteskua!

Napadač PSŽ Kilijan Mbape (21) prilikom odlaska u svlačionicu zatražio je od glavnog sudije Hategana da isključi četvrtog arbitra zbg njegovih postupaka.

-Ukoliko je to rekao vaš kolega, on mora da napusti meč - rekao je navodno Francuz.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mbape je zahtevao isključenje Rumuna

Godinu dana ranije (2007) pored poslovnih, mučili su ga i ljubavni problemi, pa je takođe razmišljao o samoubistvu, ali bez konkretnih koraka. Nesrećni Rumun bio je četvrti arbitar na utakmici poslednjeg, 6. kola H grupe, a to je trebalo da mu bude poslednji internacionalni meč u karijeri. Učinio je da bude poseban, ma da ga ceo svet pamti.

- Negru na rumunskum znači crn. Ja nisam rasista - pokušavao je Koltesku da se opravda.

Ali uzalud. Pre dve nedelje je skinut sa FIFA liste, a ne mirišu ga preterano ni u rodnoj Rumuniji.

- Čitava njegova karijera je prepuna mračnih trenutaka. Možda ima talenat, ali može se posvetiti muzici ili plesu. U suđenju mora biti pre svega nepristrasan. Ne postoji utakmica u kojoj on ne interveniše direktno o konačnom ishodu. Sudiji su dozvoljene ljudske greške, ali on preteruje - rekao je o Sebastijanu bivši rumunski sudija Adrijan Porumboju.

Hategan u Rumuniji dozvoljavao rasizam!

Zanimljivo da da je glavni sudija Ovidiju Hategan (40) pre nekoliko godina prećutao na rasizam u derbiju Bukurešta između Dinama i Steaue. Kompletna tribina je uzvikivala majmunske krike u smeru igrača Steaue Harlema Gnoera koji je pre toga tri godine igrao u Dinamu.

Sudija nije reagovao na to, a kasnije je je njegovo opravdanje zvučalo kao loš vic. Naime, Hategan je poručio da je mislio da su fanovi Dinama vikali "auh" što je poznati uzvik iz filma "300".

RepublikaFoto: twitter.com/printscreen
Sudija Hategan već je bio deo rasističkih skandala...

Kolteskua je kritikovao i kontroverzni vlasnik Steaue Điđi Bekali, koji tvrdio da je on najkorumpiraniji arbitar u državi. Međutim, ima i drugačijih tvrdnji odnosno iskaza da ga je bilo nemoguće potkupiti.

- Sve što mogu da kažem o njemu je da ne uzima novac. Pokušali smo da ga potkupimo, ali nismo uspeli. Znamo sve sudije, a neke i finansiramo - poručio je vlasnik jednog rumunskog kluba koji je hteo da ostane anoniman.

Utakmica između PSŽ i Bašakšehira nastavljena je sinoć uz promenjenu kompletnu sudijsku ekipu, a glavni arbitar bio je Dani Makeli iz Holandije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading