Barselona bi da POČNE IZ POČETKA: Uprava Katalonaca PRSLA, počinje ČISTKA!

Autor:

Sport

09.12.2020

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deveto mesto na tabeli u Primeri nikako ne odgovara upravi Barselone, pa je za januar zakazana ozbiljna čistka.

RepublikaFoto: Tanhug/AP
Leo Mesi mogao bi da ostane bez velikog dela tima već u januaru...

Ne zna se ko bi pre mogao da leti sa stadiona "Kamp Nou", pošto je je napad podjednako loš kao odbrana, o veznom redu da ne pričamo. 

Ništa nije pomogao ni teški poraz od Juventusa u Ligi šampiona juče, gde je Barsa izgledala bespomoćno na putu ka debaklu od 3:0.

Shodno tome, španski list "Marka" predložio je ko bi mogle da budu prve žrtve januarske čistke.

Prvi na listi je Filipe Kutinjo, za koga su gajili velike nade posle povratka iz Bajerna, ali koji je potpuno razočarao.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Filipe Kutinjo jedna je od najskupljih grešaka Barselone ikada

Klemen Legle takođe je slobodan u izboru sledećeg kluba, pošto njegova igra u defanzivi nije na nivou kluba poput Barselone.

Pomalo iznenađujuće, niko, čak ni njegov sunarodnik Ronald Kuman, nije zadovoljan nastupima Frenkija De Jonga od kada je doveden uz dosta pompe i poređenja sa legendarnim Johanom Krojfom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Frenki De Jong nije zadovoljio očekivanja od dolaska u Barsu

Finalno, čak ni oni koji su tek na leto stigli u klub nisu pošteđeni, pa bi već u januaru i Miralem Pjanić i Fransisko Trinkao mogli da potraže nove klubove.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dejvid Bekam Miralema Pjanića vrbuje u Inter Majami!

Kutinjova budućnost dosta je neizvesna, ali je jedna stvar zagarantovana, a to je da gde god ode (osim Kine), neće dobiti ni približno toliko novca koliko trenutno prima.

Lengle je nešto lakši slučaj, pa se za njegove usluge već raspituju i u njegovoj domovini, Francuskoj, kao i širom Španije, gde je sa velikim uspehom nastupao i za Sevilju.

Pjanić se poigrava sa odlaskom u MLS kod Dejvida Bekama, ali ne deluje kao da je toliko propao da ne može da igra u Evropi na vrhunskom nivou bar još par godina. 

Trinkao bi mogao da dobije priliku u rezervama "Blaugrane" ili na pozajmici, dok je De Jong prava misterija.

 

 

 

Nije realno da će ga prodati, imajući u vidu koliko je uloženo u njega, ali opet, ne deluje kao da je dovoljno dobar da se bori za poziciju koja mu je namenjena.

Žurka nikad ne prestaje u Barseloni...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading