Predsednik FSS spisak skratio na tri imena: OVO SU KANDIDATI ZA MESTO SELEKTORA

Autor:

Sport

16.11.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubiša Tumbaković (68) u sredu će protiv Rusije u poslednjem šestom kolu G grupe ovosezonske B divizije Lige nacija (20.45, Nova S) poslednji put sedeti na klupi Srbije i na taj način neuspešno okončati misiju započetu u leto prošle godine s ciljem da "orlove" odvede na EVRO.

RepublikaFoto: Starsport
Ljubiša Tumbaković i Slaviša Kokeza

Nacionalni tim će tako uskoro dobiti 11. selektora od sticanja nezavisnosti Srbije 2006. godine.

Srpski telegraf ekskluzivno saznaje imena tri kandidata o kojima najviše razmišlja predsednik FSS Slaviša Kokeza i koje vidi kao Tumbinog naslednika na užarenoj klupi. Dragan Stojković Piksi (55), Veljko Paunović (43) i Vladan Milojević (50), upravo tim redosledom, glavne su želje odgovornih sa Terazija 35 da povedu "orlove" ka Svetskom prvenstvu u Kataru u zimu 2022. godine, a kvalifikacije kreću već u martu.

MILIONI KAO PREPREKA

Ono što definitivno može da predstavlja kočnicu kada je reč o pomenutoj trojci jeste činjenica da svi oni imaju važeće ugovore s klubovima. Piksi, kao nekadašnja zvezda nacionalnog tima i veliki autoritet među igračima, prvi je pik za novog selektora Srbije, ali i najmanje realan izbor. Naime, iako je rođeni Nišlija dobio otkaz u januaru, Gvangdžou Rič and fors dužan je da mu još godinu dana uplaćuje dogovorenu zaradu, pa bi Stojković, u slučaju da prihvati poziv nekog kluba ili reprezentacije, morao da se odrekne višemilionske plate.

RepublikaFoto: Starsport
Veljko Paunović

Druga želja za selektora vrhuške saveza jeste Paunović, koji se dokazao osvajanjem svetskog zlata sa "orlićima" pre pet godina. Ipak, popularni Paun ove debitantske sezone čini čuda sa Redingom, pa je teško poverovati da bi trener lidera Čempionšipa, sa kojim ima jak ugovor do 30. juna 2022. godine, uskoro promenio sredinu.

ZASITIO SE ARABIJE

Milojević, kao trener s najviše evropskih utakmica na klupi Crvene zvezde, važi za dokazanog stratega, a njegova misija u El Ahliju iz Džede okončaće se najkasnije u aprilu, do kada Aranđelovčanin ima važeći ugovor s trećeplasiranim klubom iz Saudijske Arabije. Miloje se zasitio Bliskog istoka i želi da se vrati na Stari kontinent, a to ga čini najdostupnijom i trenutno najrealnijom opcijom za selektorsku funkciju.

RepublikaFoto: Starsport
Vladan Milojević

Srpski telegraf pokušao je da dobije komentar od odgovornih iz FS Srbije, ali nisu odgovarali na naše pozive. Ipak, kao što je u petak prvi čovek saveza Slaviša Kokeza najavio, glavni organi FSS, Izvršni odbor 25. novembra i Skupština 20. decembra baviće se ključnim pitanjima, te u tom periodu treba očekivati i konačno rešenje za Tumbinog naslednika.

Trojka zajedno ima sedam trofeja

Tri glavna kandidata za novog selektora Srbije zbirno imaju sedam osvojenih pehara u trenerskim karijerama. Najviše ih ima Vladan Milojević - tri Superlige i jedan Kup Srbije sa Crvenom zvezdom, dok se Dragan Stojković u Japanu, vodeći Nagoju, okitio po jednim šampionskim peharom i Superkupom. Veljko Paunović nema još uvek klupskih pehara, ali se zato diči svetskom titulom za igrače do 20 godina na Novom Zelandu.

TABELA VEROVATNOĆE

Vladan Milojević 45%

Veljko Paunović 25%

Dragan Stojković 20%

Neko četvrti 10%

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Doktor

16.11.2020 17:08

Kada se spominju kandidati Stojkovic i nema nameru da zameni Tumbakovica vec Kokezu. Paunovic bi bio najbolje resenje za Srbiju ali ne i za njega. Milojevic ce biti selector medjutim nije on za taj posao. On nema iskustva za rad sa zvezdama koje dodju na tri-cetiri dana da odigraju meceve, umorni i zeljni provoda. Gotovo svi igraci igraju u inostranstvu. U Crvenoj Zvezdi nije napravio golgetera, Ben, Boaci, stranci, Pankov je u senci sa,og sebe. U odbrani bez Degeneka, stranca, opet nema nista dobro. Ekipa sa jednim napadacen nije dobra 4-2-3-1 jer sadasnja 3 je spora. Ako, treba Mitrovic da igra 4-4-2 je dobro resenje ali sa 2 napadaca i 2 krila. Mitrovic-Jovic mozda nije lose resenje. Ali sam siguran da odbrana je veliki problem. PROBLEM !