VAKCINE NE SPAŠAVAJU ŽIVOTE: Bajden čim je seo krenuo da ruši sve što je Tramp napravio

Autor: Tanjug, Republika

Svet

15.11.2020

20:48

Savetnici za nauku Džoa Bajdena sastaće se narednih dana sa proizvođačima vakcina, dok predsednička tranzicija stoji u mestu zbog odbijanja predsednika Donalda Trampa da prizna da je izgubio na izborima, javlja AP.

Tanjug/AP
Džo Bajden

- Te konsultacije započinjemo ove nedelje - rekao je Bajdenov šef osoblja, Ron Klajn, pozivajući se na Fajzer i druge farmaceutske kompanije.

Klajn je rekao da je Bajdenovim stručnjacima takođe potrebno detaljno razumevanje planova distribucije koje dovršavaju Ministarstvo zdravlja i socijalne službe i Pentagon. To je na neki način kritičnije pitanje, rekao je on.

- Moramo razgovarati sa njima što je brže moguće - rekao je Klajn.

- Sjajno je imati vakcinu, ali vakcine ne spašavaju živote: vakcinacije spašavaju živote. A to znači da tu vakcinu morate da date ljudima širom ove zemlje. To je gigantski logistički projekat - naveo je on.

Kontakt izabranog predsednika sa proizvođačima vakcina dolazi u trenutku kada je pandemija korona virusa u Sjedinjenim Državama ušla u možda najopasniju fazu.

Sedmodnevni pokretni prosek za nove dnevne slučajeve iznosio je 145.400 u subotu, prema podacima Univerziteta Džons Hopkins.

To znači da SAD imaju oko milion novih slučajeva nedeljno, a broj umrlih od subote u proseku je iznosio 820, što je porast od 33 odsto za samo dve nedelje.

 

Komentari (0)

Loading