Repriza iz Beograda: ROVOVSKA BITKA U BUDIMPEŠTI ZAVRŠENA PODELOM BODOVA, nade za Srbiju SVE MANJE!

Autor:

Sport

15.11.2020

19:33 >> 21:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delovalo je kao da je Srbija naučila lekciju protiv Mađarske na prošlom meču u Beogradu, ali se ispostavilo da nisu, pa su Orlovi morali da se zadovolje jednim bodom iz Budimpešte posle rezultata 1 :1.

RepublikaFoto: Szilard Koszticsak/MTI via AP
Fudbaleri Srbije

Srbija je odlično startovala u glavnom gradu Mađarske. Pritiskali su, kontrolisali su protok lopte, a prodori sa krila bili su sve opasniji i opasniji, sve do pogotka Nemanje Radonjića u 17. minutu.

Veznjak Marseja sjajno se probio po levom krilu, ušao u sredinu, pa dijagonalom poslao golmana u suprotnom pravcu za vođstvo  "Orlova".

Kako su dali gol, reprezentativci Srbije prestali su da se trude. Držali su loptu u svom posedu, ali je veoma raspoloženi Sobolaj pretio najpre sa distance, a onda i odlučujućim pasom u 42. Minutu, kada je pronašao Kalmara na svega dva metra od gola, a ovaj nije imao problem sa matiranjem Dmitrovića.

Drugo poluvreme uspavalo bi i najnemirnije dete, pa Mađari i Srbi nisu proizveli skoro išta vredno pomena u ovoj deonici.

Jasan je uticaj izostanka Tumbakovića, ali ovakva igra kada nam je rezultat imperativ apsolutno nije dopustiva.

 Za razliku od  "Orlova", ekipa Marka Rosija još je i pokušavala da pripreti Dmitroviću, pa su sjajni Sobosalaj i Filip Holender imali izgledne prilike koje nisu iskoristili.

Jedini  "Orao" koji je zaista leteo u Budimpešti bio je strelac Nemanja Radonjić. On je tokom celog meča predstavljao trnu u boku protivnika, ali je jasno da i on mora dosta da poradi na završnici, pošto je pored pogotka mogao da realizuje barem jednu priliku. Ništa bolji nije bio ni Luka Jović, koj je barem dva puta morao bolje da reaguje u petercu protivnika.

Dok su Mađari Dmitrovića napadali i sa boka i kroz sredinu, kao i šutevima sa distance, Srbija je gotovo isključivo prodirala preko Radonjićevog levog krila, pa se postavlja pitanje zašto lopta nije češće bila u nogama Dušana Tadića.

Nije Srbija bila na nivou, ali nije to više ni iznenađenje, pa se sada postavlja pitanje – šta dalje?

Jedina nada koja postoji za Srbiju u Ligi nacija je da Mađarska savlada Turke, a Srbija Rusiju u poslednjem kolu.

Stanje u grupi 3 posle ovog remija izgleda ovako :

1. Rusija 8 poena
2. Mađarska 8 poena
3. Turska 6 poena
4. Srbija 3 poena

 

Kraj drugog poluvremena, Srbija - Mađarska 1:1

 

91. minut - Snovi o penjanju u sledeći rang Lige nacija gotovo su raspršeni, ali bod sa ovog meča ipak ostavlja najmanji mogući tračak nade da barem nećemo ispasti iz ove grupe.

88. minut - Duško Vlahović uneo je dozu energije sa klupe, ali ga saigrači već dva puta nisu pogodili na sjajnim položajima. Mladenović je kao i protiv Škota zavladao levom stranom terena, ali ovaj put Jović nije sproveo u mrežu sjajan centaršut koji je bek uputio.

85. minut - Najbolju priliku u drugom poluvremenu nije iskoristio Luka Jović!

82. minut - Ozbiljno priliku Mađarske osujetio je odlični "Bleki". Fudbaler Fjorentine jedna je od retkih svetlih tačaka u odbrani Srbije.

80. minut - Sobosalaj konačno napušta teren, a menja ga Đurko. Janković je izveo Dušana Tadića, a ubacio Sergeja Milinkovića Savića, dok je Radonjića zamenio Dušan Vlahović.

77. minut - Rosijev tim počeo je da udvaja Radonjića, ali ni to nije otvorilo višak prostora za nekog drugog reprezentativca Srbije.

73. minut - Radonjić opet preti, ali njegov udarac nije bio precizan!

71. minut - Nemanja Radonjić ponovo je startovao kontru, ali je ubrzo i pogrešio prilikom pasa, pa od akcije nije bilo ništa.

RepublikaFoto: Starsport
Strelac prvog gola Nemanja Radonjić

68. minut - Holender napušta igru, a na terenu ulazi Silvester Hanđa.

65. minut - Još jedan žuti karton u redovima "Orlova" zaradio je Uroš Spajić. Mađari prednjače u gotovo svim statističkim parametrima osim faulova.

62. minut - Nemanju Maksimovića zamenio je Marko Grujić, dok je Filip Mladenović zamenio Ristića.

60. minut - Mađarska je napravila duplu izmenu. Izašao je Nemanja Nikolić a ušao Kenjeveš, dok je Nađa zamenio Nego. Nedugo zatim Holender se našao u novoj prilici, ali je bio suviše iskosa kako bi zapretio golmanu Srbije.

55. minut - "Orlovi" su zaradili prvi korner na meču, ali je Tadićeva lopta završila u naručju Dibusa.

53. minut - Nemanja Gudelj izborio se za poziciju na desnom boku, pa je lepim centaršutem pronašao Radonjića, ali je ovaj slabo šutirao glavom, pa pretnje nije ni bilo po gol Mađarske.

49. minut - Fudbaleri Srbije igraju kao da su upravo ustali iz kreveta, dok Mađari preuzimaju kontrolu meča. Sve više ovaj susret podseća na poraz  u Beogradu...

46. minut - Tek što je počelo drugo poluvreme, a Saša Lukić već je zaradio žuti karton, pa će propustiti sledeći meč sa Rusijom.

 

Kraj prvog poluvremena, Srbija - Mađarska 1:1

 

44. minut - "Orlovi" su mislima već u svlačionici, što bi, ne dao bog, Mađari mogli da kazne u poslednjim trenutcima poluvremena.

42. minut - Gol. Mađarska je izjednačila. Kalmar je iskoristio sjajan pas Sobolaja, pa sa svega dva-tri metra nije imao poteškoća u savladavanju golmana Srbije.

38. minut - Mađari sve ozbiljnije prete. Sada je sveprisutni Sobolaj šutirao glavom, ali je Dmitrović ostao hladnokrvan. Tadić se potom otisnuo u ozbiljnu kontru, ali je pogrešio dodavši Joviću loptu u ofsajd poziciji koja je bila krajnje diskutabilna.

35. minut - Saša Lukić zapretio je sa nekih 20 metara, ali je taj udarac bio bliži korner zastavici nego golu.

33. minut - Sobosalaj zaista želi da postigne gol na ovom meču, ali mu hvala bogu do sada nije bilo suđeno. Opet je uputio udarac sa distance, ali je on otišao pored gola.

31. minut - Maksimović je zaradio prvi žuti karton na meču. Protivnicima je poklonio slobodnjak na nekih 20 metara, ali Sobolajev šut na svu sreću nije našao put do mreže, iako je živi zid umalo pomogao u tome.

27. minut - Dmitrović je poslao senzacionalan pas u šesnesterac Mađarske, ali su tamo Tadić i Radonjić previše komplikovali, pa Jović nije mogao ništa da uradi kada mu je lopta konačno stigla do nogu. Srbija u ovom perijodu igre ne da komšijama da uzmu loptu, već pametno "stoje" na njoj.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marko Dmitrović

24. minut - Sobosalaj ponovo preti golmanu Srbije, ali Dmitrović nema problema sa intervencijom.

20. minut - Usledilo je zatišje posle bure. Ratuje se na sredini terena, ali ni jedni ni drugi ne mogu da organizuju ozbiljniji napad.

17. minut - GOOOOLLLL! SRBIJA VODI! Nemanja Radonjić sjajno se probio po levoj strani, zasekao u sredinu, bacio "na stražnjicu" dvojicu defanzivaca, pa plasirao loptu u donji levi ćošak za vođstvo "Orlova". Kakav majstor!

14. minut - Sobosalaj se otisnuo u kontru kroz sredinu, ali je njegov udarac izblokiran. Prvi korner na meču završio se bez opasnosti za Marka Dmitrovića. Odbrana Srbije potom je kiksnula i loše ispucala loptu, ali Nemanja Nikolić nije uspeo da spusti šut dovoljno, pa je lopta otišla daleko iznad gola.

10. minut - Nađ deluje kao velika pretnja po "Orlove", ali ga za sada Milenković "drži u džepu". Znatno bolje izgleda Srbija nego na meču sa Mađarima u Beogradu, ali ozbiljnije prilike još uvek nema.

6. minut - Darko Lazović sjajno je pronašao Jovića na petercu, ali je ovaj bio nespretan, pa čak nije ni udarac uputio ka golu Mađara.

5. minut - Nemanja Gudelj pokazuje se kao odlično prinudno rešenje na centarhalfu. Pritiska, šalje precizne pasove, a u defanzivi za sada ne podbacuje. Fudbaler Partizana Filip Holender imao je prvu polu-priliku na meču, ali od toga nije bilo ništa.

3. minut - Počeo je susret u Budimpešti. Prvih par minuta meča proteklo je u znaku "Orlova". Iako naši reprezentativci nisu stvorili priliku, vrše visok pritisak i teraju protivnika na greške, što je novitet u našoj igri.

 

Poznate su i startne postave timova:

Mađarska: Dibuš, Botka, Lang, Kečkeš, Bese, Kalmar, A. Nađ, Soboslaj, Holender, Siger, Nikolić.

Srbija: Dmitrović, Milenković, Spajić, Gudelj, Lazović, Maksimović, Lukić, Ristić, Tadić, Radonjić, Jović.

 

Oba tima vraćaju se ovom takmičenju nakon pokušaja da se plasiraju na EP kroz baraž.

Mađari su bili uspešni, dok Srbija nije, pa bi ovaj meč mogao da bude pravi način da se ispere gorak ukus iz usta.

"Orlovi" su u Budimpeštu stigli oslabljeni, pa će nastupati bez Aleksandra Mitrovića, Kolarova, Kataija i Filipa Kostića.

Zbog suspenzije UEFA, Ljubiša Tumbaković otputovao je u Mađarsku, ali neće sa klupe predvoditi naš nacionalni tim.

RepublikaFoto: Starsport
Tumbaković jeste otputovao u Mađarsku, ali tamo neće predvoditi "Orlove" zbog suspenzije

Srbija i Mađarska su se sastali nedavno u Beogradu kada je komšijska država slavila minimalnim rezultatom 1:0.

Neposredno pred početak meča "Orlovi" su dobili odlične vesti, pošto je lider u našoj grupi, selekcija Rusije, poražen od Turske rezultatom 3:2, pa to otvara vrata Srbiji da nekako završi prva u grupi.

Dešavanja sa utakmice Srbija - Mađarska moćićete da pratite ovde, uz naš blog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading