STEFAN MITROVIĆ SAVETUJE CRVENO-BELE PRED GENT: Zvezdo, IZBUŠI im sporu odbranu!

Autor:

Sport

04.11.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gent nema kvalitet u defanzivi, primaju lako golove i veoma su spori i nesigurni, a to je velika šansa za naš tim, kaže reprezentativac Srbije

RepublikaFoto: Starsport
Stefan Mitrović

Crvena zvezda je ubedljivom pobedom protiv Slovana iz Libereca (5:1) upisala prva tri boda u L grupi Lige Evrope i tako napravila dobru uvertiru pred treće kolo, gde će ponovo biti domaćin.

Ovog puta za dva dana na Marakanu dolazi Gent (18.55, RTS 1, Arena sport 1), koji i dalje nema trijumf u ovom takmičenju.

RepublikaFoto: Starsport
FK Crvena zvezda

Gosti iz Belgije su napredovali u poslednjih pet godina, pritisak i očekivanja postali su veći, što potvrđuje i sadašnji kapiten Strazbura Stefan Mitrović (30) u razgovoru za Srpski telegraf.

114 utakmica odigrao je Mitrović za Gent tokom tri godine

Iskusni štoper je tri godine nosio dres Genta (114 utakmica, šest golova), ali smatra da su izabranici Dejana Stankovića veliki favoriti i da je njihova glavna šansa spora i nesigurna odbrana plavo-belih.

 

 

 

- Gent je ove sezone promenio već tri trenera, a svaki je nametnuo svoj poseban sistem igre i trenutno im ne ide dobro u prvenstvu. U prethodnom prvenstvu zauzeli su drugo mesto u ligi, a trenutno su 12. na tabeli i imaju već sedam poraza, dok su za celu prošlu sezonu imali samo šest neuspeha. Pojačali su se na svim pozicijama, osim u srcu defanzivne linije, gde nemaju kvalitetnog igrača koji treba da bude lider. Odbrana im je vrlo spora, nesigurna kod prekida, mnogo lako primaju golove. Ukrajinac Plastun i Kamerunac Ngdu nemaju potrebnu brzinu da stignu, na primer, Bena ili Kataija, tako da je to veliki minus za Gent, a ogroman plus za Zvezdu, koja treba da napadne od prvog minuta, iako će oni pokušati da igraju presing - rekao je defanzivac.

Italijan glavni sudija na Marakani!

Glavni sudija utakmice između Crvene zvezde i Genta biće italijanski arbitar Mihael Fabri (30). Asistenti će mu biti sunarodnici Pereti, Konstanco i Abiso, dok će njihovo suđenje nadzirati Volodimir Petrov iz Ukrajine. Interesantno da će UEFA delegat biti Velid Imamović iz Bosne i Hercegovine.

Jaremčuk je zver od napadača!

Stefan Mitrović je, kao najboljeg igrača Genta, ali i najveću opasnost po gol Milana Borjana, izdvojio ukrajinskog napadača Romana Jaremčuka (24), s kojim je i igrao u Belgiji.

- Roman je izuzetno atletski građen igrač. Visok je 191 centimetar, ali je istovremeno podjednako jak u duelu, zna da se zagradi i lepo namesti na udarac, a takođe je i vrlo brz igrač. Kod selektora Ševčenka u Ukrajini prvi je izbor u napadu, igrao sam s njim, od njega možete da očekujete neočekivano jer je vrlo snalažljiv u svakom pogledu - rekao je Stefan Mitrović. Takođe, on smatra da je dobro što Ukrajinac pored sebe neće imati iskusnog belgijskog kolegu Depoatra, koji je duže vreme povređen.

Za razliku od odbrane, vezni red je mnogo kvalitetniji i on bi mogao da stvara probleme odbrani crveno-belih jer ima mnogo agresivnih pojedinaca.

- Vadis Ođiđa Ofoe je jedan od najboljih igrača, oporavio se skoro od povrede i s njim vezni red izgleda dosta drugačije i bolje. Takođe, odličan je i 22-godišnji Francuz Ovusu, koji ima ulogu velike radilice na terenu. Srce i duša ovog tima jeste iskusni kapiten Sven Kums, ali on je povređen i još uvek nema potvrde da li će igrati u Beogradu - istakao je reprezentativac Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading