ČEKANJU JE DOŠAO KRAJ: Arsenal ISCEDIO pobedu protiv Junajteda, "Tobdžije" PREKINULE KLETVU koja je trajala 14 godina!

Autor:

Sport

01.11.2020

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle 14 dugih i mukotrpnih godina, Arsenal je uspeo da savlada Mančester junajted na "Old Trafordu".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
FK Mančester junajted - FK Arsenal

Pričalo se u danima pre okršaja Arsenala i "crvenih đavola" o paklenom planu koji je Arteta spremio za Solskjerovu ekipu, pa se on ispostavio kao efektivan i obezbedio pobedio od 1:0.

Nije se igrao elegantan fudbal, ali uzbuđenja nije izostajalo. Trudili su se i jedni i drugi da probiju prepunu sredinu terena, čak su se davali u napad i Rašford, i Lakazet, i Obamejang, ali su mreže posle 45 mirovale.

 

Nemanja Matić zamenio je Freda u 62. minutu, ali on nije ni stigao da se odomaći na terenu pre nego što je Pogba oborio Beljerina u kaznenom prostoru i dao Obamejangu priliku da Arsenalu donese vođstvo sa bele tačke.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
FK Mančester junajted - FK Arsenal

On je to i uradio, a do kraja meča jedino je vredna pomena komična intervencija odbrane Arsenala koja je mogla da ih košta dva boda.

Rob Holding pokušao je da ispuca loptu blizu gol linije, ali je on u glavu pogodio sopstvenog čuvara mreže Bernda Lena, koji nije mogao da se izmakne pa je lopta krenula ka mreži, ali je na putu ka njoj ipak pogodila stativu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
FK Mančester junajted - FK Arsenal

Posle sedam kola ekipa Ole Gunara Solskjera nalazi se na očajnom 15. mestu, pa bi u predstojećim danima Norvežanin čak mogao da ostane i bez posla.

Arsenal polako grabi ka vrhu, pa se posle pobede nalaze na 8. mestu u Premijer ligi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading