Zoran Filipović POSLAO PODRŠKU Zvezdi pred Hofenhajm: Pogledajte šta je proslavljeni golgeter poručio Stankoviću i ekipi

Autor:

Sport

21.10.2020

07:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde uveliko se zagrevaju za početak Lige Evrope, a o tome šta je crvenoć-belima potrebno za pobedu govorio je bivši golgeter kluba Zoran Filipović.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Crvene zvezde posle 163. derbija putuju na megdan Hofenhajmu u Ligi Evrope

Prva prepreka Zvezdi u grupnoj fazi drugog po jačini evropskog takmičenja biće Hofenhajm. Iako to gostovanje neće biti nimalo lako, istorija kada su susreti sa nemačkim ekipama ide u korist Beograđanima.

Sasvim korektna statistika kada se uzme u obzir to kakva je Nemačka fudbalska sila od kada se zakotrljala 'bubamara' i koliko važe za neugodne domaćine - istakli su na sajtu Crvene zvezde.

Ta izjava odnosi se na utakmice sa Dinamo Drezdenom i Bajernom iz Minhena 1990-1991. godine, u kojima su crveno-beli izvojevali čak tri pobede i jedan remi, što im je pomoglo da se popnu na vrh Evrope.

 

Poslednju pobedu na gostovanjima u Nemačkoj, Zvezda je ostvarila 28. septembra 2017. godine, kada je golom Ričmonda Boaćija srušen Keln u grupnoj faze Lige Evrope. Akcija započeta od Donalda koji je odigrao pas za Boaćija, anapadač je prvo glavom uštopao loptu, onda driblao i poslao "strelu" u rašlje u 30. minutu meča za trijumf protiv "jarčeva".

Prvu pobedu na strani protiv nemačke ekipe, Crvena zvezda je ostvarila u sezoni 1979/80 protiv Karl Cajs Jene. Bio je to dvomeč šesnaestine finala Kupa UEFA. Prvi duel igrao se u gostima i Zvezda je pobedila 3:2. Posle auto-gola Lotara Kurbjuvajta, mrežu nemačkog predstavnika pogađali su i Zoran Filipović i Cvjetin Blagojević.

Crvena zvezda je i u revanšu slavila rezultatom 3:2.

Jedan od učesnika te utakmice sa Jenom bio je Zoran Filipović, proslavljeni golgeter koji je u crveno-belom dresu postigao 88 pogodaka na 212 mečeva, koji smatra da su Stanković i ekipa spremni za izazove koji im predstoje.

- Prvo sećanje na utakmicu mi je fenomenalan pogodak Cvjetina Blagojevića za pobedu. Time smo krunisali dobru igru i zasluženo pobedili. Imali smo odličnu ekipu, ali je meč bio veoma težak, jer su Nemci i tada, kao i danas, bili fizički veoma spremni sa mentalitetom da tokom čitave utakmice trče bez prestanka i da se ne predaju. Međutim, uspeli smo da ih pobedimo - ispričao je on za sajt kluba.

RepublikaFoto: Starsport
Bivši napadač Zvezde Zoran Filipović veruje u Stankovića i ekipu

Filipović je optimista pred gostovanje Hofenhajmu.

-Biće teško, jer trener Dejan Stanković ne može da se osloni na dva veoma bitna igrača. Treba  nadoknaditi neigranje Kange i Ivanića, ali je Zvezda kroz istoriju pokazala da može da parira svakoj ekipi, bez obzira na to gde se igra. Verujem da će igrači ostaviti srce na terenu u četvrtak kako bi ostvarili povoljan rezultat. Treba biti optimista i ići na pobedu - zaključio je Filipović.

Hoće li Zvezda nastaviti dobru seriju protiv nemačkih protivnika? Saznajte u četvrtak, 22. oktobar od 21 h. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading