PREDSEDNIK FSS IMA LIČNI MOTIV ZA ODLAZAK NA EP: Kokeza "orlovima" JURI Toleta i Miljana!

Autor:

Sport

17.10.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako odemo na EVRO, Slaviša će se izjednačiti sa prethodnicima Karadžićem i Miljanićem, za vreme čijih mandata smo igrali na po dva velika takmičenja.

RepublikaFoto: Starsport
Slaviša Kokeza

Reprezentacija Srbije nalazi se na korak do plasmana na EVRO, a za to je potrebno da pobedi Škotsku 12. novembra na Marakani. Dodatni motiv da stimuliše momke imaće predsednik FSS Slaviša Kokeza jer bi se u tom slučaju izjednačio s najuspešnijim prethodnicima od raspada SFRJ Miljanom Miljanićem i Tomislavom Karadžićem. Za vreme njihovih mandata naša reprezentacija je uspevala da izbori učešće na po dva velika takmičenja.

BEZ KIKSA

Popularnom Čika Miljanu je to pošlo za rukom odlaskom Jugoslavije na Svetsko prvenstvo 1998. i EVRO 2000, a bio bi možda i uspešniji da nismo bili pod sankcijama. Tole je u prvom mandatu gledao reprezentaciju na Mundijalu 2006, a kada je drugi put seo u fotelju FSS, Karadžić je zabeležio plasman na SP 2010. Istina, on je imao više neuspeha nego uspeha jer naš nacionalni tim nismo gledali na EVRO 2012. i 2016, kao i na SP 2014. godine.

Ipak, nisu svi predsednici saveza imali uspeha. Za vreme mandata Dragana Stojkovića Piksija i Zvezdana Terzića reprezentacija nije igrala na SP 2002. godine i dva EVRO 2004. i 2008. godine.

S druge strane, aktuelni prvi čovek FSS može da se pohvali da ima učinak od 100 odsto jer smo od Kokezinog dolaska u Staru Pazovu igrali samo kvalifikacije za Mundijal u Rusiji i uspešno ga završili. Ako "orlovi" odu na EVRO sledeće godine, zadržaće maksimalan učinak.

RepublikaFoto: Starsport
Slaviša Kokeza i predsednik UEFA Čeferin

SVETLA BUDUĆNOST

Da je za uspeh važno i dobro vođenje saveza, u razgovoru za Srpski telegraf potvrđuje legendarni Ivan Golac.

- Uspeh predsednika FSS se meri plasmanima reprezentacije na velika takmičenja. Kokeza sa rukovodstvom odlično radi i ako se nacionalni tim plasira na EVRO preko Škotske, naravno da ga po rezultatima možemo staviti u red Miljanića i Karadžića. Iza naše reprezentacije, ali i njenih fudbalski čelnika, jeste slavna prošlost, koja obavezuje da se bore za najviše domete - rekao je Golac.

RepublikaFoto: Starsport
Ivan Golas

Uspesi predsednika FSS

Miljan Miljanić

Mandat: 1992 - mart 2001.

Odlazak na SP 1998.

Odlazak na EVRO 2000.

Dragan Stojković

Mandat: mart 2001 - jun 2005.

Bez uspeha

Tomislav Karadžić

Mandat: jun 2005 - jul 2006.

Odlazak na SP 2006.

Mandat: jul 2008 - maj 2016.

Plasman na SP 2010.

Zvezdan Terzić

Mandat: jul 2006 - mart 2008.

Bez uspeha

Slaviša Kokeza

Mandat: maj 2016.

Odlazak na SP 2018.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading