"MITROGOL" IZ VISOKOG DRUŠTVA: Srpski napadač na pragu ULASKA MEĐU NAJBOLJE

Autor:

Sport

15.10.2020

07:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako ima samo 26 godina, Aleksandar Mitrović nalazi se na pragu obaranja jednog od najimpresivnijih rekorda u istoriji reprezentacije Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandra Mitrovića od prvog mesta na listi strelaca u dresu reprezentacije dele svega 3 gola!

Špic Fulama još jednom se upisao u strelce tokom sinoćnjeg remija "Orlova" sa selekcijom Turske (2:2), čime je ušao u elitno društvo.

Naime, popularni "Mitrogol" je vodio bitku sa centarhalfom Juventusa Merihom Demiralom kada je oboren u kaznenom prostoru. Sa kreča je bio precizan, a to je Mitroviću bio 36. pogodak u dresu sa državnim grbom, i to na svega 60 mečeva.

 

Ovim uspehom korpulentni napadač izbio je na treće mesto na listi strelaca u istoriji reprezentacije Srbije, ali ga od prvog deli samo tri pogotka!

Nije nimalo lak zadatak nadmašiti neke od ljudi koji su stvorili srpski fudbal, ali bi Mitrović upravo to mogao da uradi, imajući u vidu da mu drugo mesto na listi najubojitijih, na kome se nalaze Savo Milošević, Milan Galić i drugi "beži" svega jedan gol. Na prvom mestu, sa 38 golova, nalazi se nezaboravni Stjepan Bobek.

RepublikaFoto: FSS
"Orlovi" se nadaju da bi "Mitrogol" već protiv Škota mogao da proslavi prvo mesto na "večnoj" listi strelaca

Iako protiv Norvežana mrežu nije zatresao, iako protiv Mađara nije ni igrao, upravo bi Aleksandar Mitrović mogao da izraste u heroja koji je Srbiji potreban 12. novembra protiv Škotske, kada "Orlovi" igraju možda i najbitniji meč u skorijoj istoriji, meč za prekidanje posta na Evropskim prvenstvima još od 2000. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading