(VIDEO) ŠEST GODINA OD BESRAMNE PROVOKACIJE: Na današnji dan albanski huligani su divljali Beogradom, a onda im je Mitrović pokazao gde im je mesto!

Autor: Republika

Sport

14.10.2020

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je navršeno 6 godina od jednog od najvećih skandala u istoriji fudbala, kada su "navijači" Albanije u Beogradu napravili incident sa dronom koji je nosio zastavu takozvane "velike Albanije".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stefan Mitrović u misiji "Ukloni veliku Albaniju"

Igrao se kvalifikacioni meč za EP u fudbalu tog 14. oktobra 2014. godine, kada su albanski provokatori odlučili da orkestriraju najveću provokaciju u istoriji fudbala.

Srbija i Albanija vodile su žestoku borbu za plasman na prvenstvo starog kontinenta, kada je u 41. minutu na stadion Partizana uleteo dron sa koga je visila zastava takozvane velike Albanije. 

 

 

 

Meč je, logično, prekinut, a kada je reprezentativac Srbije Stefan Mitrović uspeo da sruši dron i ukloni provokativnu zastavu, Albanci su nastavili sa nepriličnim ponašanjem pa su dvojica njihovih reprezentativaca nasrnula na njega i pokušala da mu otmu kontroverzni materijal. 

Tada je nastalo potpuno rasulo, i navijači su krenuli da ulaze na teren kako bi se obračunali sa provokatorima, ali je sudija Martin Etkinson uradio jedino što je mogao. Igrače je poslao nazad u svlačionice, a utakmicu je prekinuo.

Svašta je upućeno u pravcu onih koji su obrukali dres Albanije, od upaljača pa do telefona, ali su oni ipak bezbedno napustili teren.

Tada su usledili pregovori između dva saveza i načelnika UEFA oko nastavka meča, ali je konačan dogovor bio taj da se utakmica ipak ne nastavi, a da o disciplinskim merama odlučuje disciplinska komisija evropskog tela fudbala.

 

 

Da stvari budu još gore, kao organizator ovog provokativnog gesta označen je i uhapšen Olsi Rama, brat albanskog premijer Edija, čime je pokrenuta lavina sumnji da je sam albanski državni vrh isplanirao ovaj atak.

Uprkos svemu tome, Olsi i ostala trojica uhapšenih Albanaca pušteni su na slobodu i ispraćeni iz države, "navodno" zato što je Rama američki državljanin. Istina će, kao i uvek, ostati pod velom misterije, ali se nadamo da ovakva provokacija neće proći nekažnjena dva puta. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading